M.Ü'deki Ülkücü kulübü kapatılıyor

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi'nde daha önce 'nü resim'e tepki gösterip dört kişiyi bıçaklayan ülkücüler dün de iki öğrenciye saldırdı. Üniversite yönetimi ise ülkücülerin örgütlendiği kulübün kapatılacağını söyledi.

Marmara Üniversitesi (MÜ) Göztepe Kampüsü'nde, 'nü resme' olan öfkelerini dört kişiyi bıçaklayarak çıkaran ülkücüler, dün biri kız iki öğrenciye daha saldırdı. Üniversite yönetimi, 'reis' diye hitap edildiği ileri sürülen saldırgan O.A.Y. hakkında idari işlem başlatırken, ülkücülerin örgütlendiği Türk Kültürünü Araştıma, İnceleme ve Tanıtım Kulübü'nü kapatmak için de girişimde bulundu.

Hedef iki kız öğrenci
MÜ'de bir haftadır devam eden ülkücü terörü dün Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan biri kız, iki öğrenciyi hedef aldı. M.K. ve T.E., yemekhanede bulundukları sırada 6-7 kişilik ülkücü grubun saldırısına uğradı. İki öğrenci daha sonra MÜ Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İki öğrencinin arkadaşları, okuldaki ülkücülerin 'reisi' olduğu belirtilen O.A.Y.'nin de saldırganlar arasında olduğunu ileri sürdü. Öğrenciler, O.A.Y. ve diğer saldırganların MÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan 'Türk Kültürü Araştırma, İnceleme ve Tanıtım Kulübü'nde çalışma yürüttüklerini belirterek, bu kulübün bir an önce kapatılmasını istedi.

Anahtarlarına el konuldu
Gelişmelere ilişkin açıklama yapan MÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney, O.A.Y.'nin dün gözaltına alındığını, üniversitenin arka kapısından kaçmak isteyen, ellerinde bıçak bulunan bir grubun da yakalandığını söyledi. O.A.Y. hakkında soruşturma başlatıldığını anlatan Rektör Yardımcısı Güney, anahtarlarına el konulan Türk Kültürünü Araştırma, İnceleme ve Tanıtım Kulübü'nün kapatılacağını belirtti.
Rektör: Şaibeli biri Rektör Prof. Dr. Tunç Erem ise üniversitelerinde yaşanan olaylardan kendilerinin de şikâyetçi olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Gerekli tedbirleri alıyoruz. 'O.A.Y. adlı öğrenciyi biliyorum. Antipatik, olayları tırmandıran, şaibeli, okuldan atmak istediğimiz biri. Biz atılmasını istedik. Fakültesi hakkında soruşturma yaptı, ancak sadece uyarı ve kınama cezası verildi. Yeterli olmadı. Biz o'nun nedamet getireceği kanaatinde değiliz. Daha ağır ceza vermek lazım. Biz de şikâyetçiyiz. Hiçbir öğrencimizin burnunu kanatmayız. Burası bir bilim yuvası ve kimse kimseye el kaldıramaz. Burası kavga yeri değil."

Dört kişiyi bıçakladılar
Ülkücüler, üniversitenin Atatürk Eğitim Fakültesi'nin Resim-İş Eğitimi ve Müzik Öğretmenliği bölümlerinde geçen çarşamba, terör estirmişti. Bir grup ülkücü 'nü resim' yaptıkları için hedef aldıkları Resim-İş Eğitim Bölümü'nün iki öğrencisinin de aralarında olduğu dört kişiyi oturdukları kafede tartaklayıp bıçaklayarak yaralamıştı.

(Radikal)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber