Fişlenen Vali yardımcısı ve kaymakam dava açacak

Haber Giriş : 01 Nisan 2006 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah gazetesinde Jandarma Genel Komutanlığı'nın Diyarbakır'daki devletin yöneticileri ile yargı üyelerini fişlemesini ortaya çıkarmasının ardından fişlenen kamu görevlileri dava açmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Erol Özer, yapılanların demokrasi ve hukuk devletine yakışmadığını dile getirdi. Özer, bu raporu hazırlayanları işgüzar olarak gördüğünü vurgulayarak, ?Genelkurmay Başkanlığı'nın bunlar hakkında gerekli yasal işlemi yapacağını düşünüyorum.? diyor. Fişlemenin çağdışı bir uygulama olduğunu kaydeden Özer şunları söyledi: ?Bütün yasal haklarımı arayacağım. Ben terör tazminatında Türkiye'yi 20 milyar Euro zarardan kurtardım. Benim hakkımda bu raporu hazırlayanlar, benden daha mı vatanperver? Sonuna kadar devam edeceğim, hakkımı arayacağım. Genelkurmay Başkanlığı'nın bunlar hakkında gerekli yasal işlemi yapacağını düşünüyorum.?

Dava açmayı düşündüğünü dile getiren Bismil Kaymakamı Kenan Çiftçi, bu konuda bilgi almasının kendisinin anayasal hakkı olduğunu belirtiyor. Çiftçi, ?Adamlar benim hakkımda neden bu tür bilgiler tutmuşlar; bunu öğrenmek istiyorum. Demokratik bir ülkede böyle bir şey olabilir mi? Gerekirse tazminat davası açacağım.? dedi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Aydın ise ?Bütün hukuki yolları kullanarak şahsımla alakalı mağduriyetimi gidereceğim. Bu maddi ve manevi tazminat olsa da dava açacağım.? diye konuştu.

Fişleme olayından daha önce bilgisi olduğunu açıklayan Diyarbakır Vali Yardımcısı Cumali Atilla, ?Herkes beni biliyor, ben buradayım. Basında bu şekilde çıkmasını istemezdim. Daha ne yapacağıma karar vermiş değilim.? dedi.

Fişlemenin Jandarma'nın görevi olmadığına dikkati çeken Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yılmaz, iddiaları iftira olarak nitelendirdi. Yılmaz şöyle konuştu: ?Bu bir iftira kampanyasıdır. Kanuni işlemleri yaparak hakkımı arayacağım. Bu vatan ve milletini sevenleri karalama kampanyasıdır. Hiç kimse benden daha vatanperver değildir.?

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber