Kuzen cinayetine 22 yıl hapis

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde geçtiğimiz yıl 12 yaşındaki Yasin Halıcı’yı kendisi ile dalga geçtiği için öldüren kuzeni, yargılandığı mahkemece 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuzen cinayetine 22 yıl hapis

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davaya tutuklu sanık S.H., avukatı Fatih Polat ile öldürülen Yasin Halıcı'nın anne ve babası ile avukatları Güler Çetin katıldı. Halıcı ailesi adına konuşan Güler Çetin, "Sanık altın ve para almak için eve girmiş ve hiçbir sebep yokken Yasin'i öldürmüştür. En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Sanık avukatı Fatih Polat ise, S.H.'nin ruh halinin bozuk olduğunu, daha önce intihar girişiminde bulunduğunu belirterek, "Olaydan bir gün önce sanık yeniden hastaneye götürülmüş, hastanede yatırılmak istenmiş ancak kendisi bunu kabul etmemiştir. Olay günü ise S.H. amcasının evine gitmiş ve burada Yasin kendisi ile dalga geçince onun canını acıtmak istemiştir. Sanığın cezai ehliyeti yoktur. Bu nedenle hükümle birlikte tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Son sözü sorulan tutuklu sanık ise, kuzenini sevdiğini ve pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, S.H.'nin cinayet sucundan 20 yıl, hırsızlık suçundan ise 2 yıl olmak üzere toplam 22 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Kartepe Köseköy Yüce Sokak'ta ikamet eden İstasyon İlköğretim Okulu öğrencisi Yasin Halıcı (12) evde öldürülmüş olarak bulunmuş, olayla ilgili gözaltına alınan kuzeni S.H. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber