Meclis çalışmalarını sürekli izleyen vekiller 'Kunta Kinte', diğerleri ise 'Beyaz'

Haber Giriş : 02 Nisan 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diğerleri 'Beyaz' AKP'DE, Meclis çalışmalarını sürekli izleyen milletvekillerine 'Kunta Kinteler', devam etmeyenlere ise 'Beyazlar' benzetmesi yapılırken, birbirlerine 'Kunta Kinteler içeride, beyazlar dışarıda' diye takılıyorlar.

AKP Yönetimi, Meclis'e sürekli gelen milletvekillerine, 'Seçim zamanında bunun mükafatını görürsünüz' derken, AKP'nin 'Kunta Kinteleri' devam ve devamsızlar için ödüllendirme ve yaptırım getirilmesini istiyor.

Maaş kesilsin

AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Meclis çalışmalarına sürekli katılan milletvekillerinin bir şekilde ödüllendirilmesini isterken, üst üste birkaç kez Genel Kurul'a katılmayan milletvekillerinin de maaşının kesilmesini talep etti. Akgün, devamsızlığı olmayan milletvekillerinin yurtdışı programları ile ödüllendirilebileceğini de söyledi. Devamsız vekillerin, Başbakan ya da bakanların yurt dışı programlarına eşlik edebileceğini belirten Akgün, yurt dışına gönderilecek milletvekilleri arasında devamsızlara öncelik verilebileceğini vurguladı.

AKP'nin hiç devamsızlığı olmayan vekillerinden Ahmet Işık, AKP Yönetimi tarafından da örnek gösteriliyor. Milletvekili seçilen kişinin Meclis'e devam etmek zorunda olduğunu kaydeden Işık, 'Kimseyi hedef almıyorum ama vicdanen rahat etmek için Meclis çalışmalarına katılmak şart' diye konuştu.

Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba, Erzincan Milletvekili Talip Kaban, Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, AKP'nin en devamsız milletvekilleri olarak ortaya çıkıyor.

Başbakan'dan uyarı

TBMM Genel Kurul ve Komisyonlar Devamsızlık Cetveli, 4 ayda bir çıkıyor. Ancak bu listeye, bakanlar, Meclis yönetimi ve parti yönetiminde olanlar girmiyor. Bunun dışında rapor alan milletvekili de Meclis çalışmalarına gelmese bile devam etmiş gibi görünüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan AKP MKYK toplantısında, grup başkanvekillerini devamsızlık konusunda uyardı. Muhalefetin eline koz verilmemesini isteyen Erdoğan'ın, grup başkanvekillerinden Meclis'e devamın sağlanmasını isteyerek, 'Devam etmeyen arkadaşları bir kez daha uyaralım. Devamı sağlamak için bir yol bulalım' dediği öğrenildi.

Meclis'in müdavimleri

AHMET Koca, Mahmut Koçak, Mehmet Kerim Yıldız, Zekai Özcan, Remziye Öztoprak, Mustafa Tuna, Ersönmez Yarbay, Mevlüt Çavuşoğlu, Kenan Altun, Ahmet Rıza Acar, İsmail Özgün, İbrahim Kabarık, Ahmet İnal, Nezir Nasıroğlu, Fahrettin Poyraz, Vahit Kiler, Yüksel Coşkunyürek, Mehmet Alp, Mehmet Emin Tutan, İbrahim Köşdere, Hikmet Özdemir, Agah Kafkas, Osman Nuri Filiz, İhsan Arslan, Ali İhsan Merdanoğlu, Cavit Torun, Fahri Çakır, Yaşar Yakış, Zülfü Demirbağ, Şemsettin Murat, Abdülbaki Türkoğlu, Muzaffer Gülyurt, Fahri Keskin, Nurettin Aktaş, Mahmut Durdu, Mehmet Sarı, Ahmet Uzer, Temel Yılmaz, Fuat Geçen, Mehmet Soydan, Recep Özel, Tayyar Altıkulaç, Azmi Ateş, Egemen Bağış, Mustafa Baş, Nusret Bayraktar, Ekrem Erdem, Ünal Kacır, Hüseyin Kansu, Mehmet Sekmen, Gülseren Topuz, Mehmet Ali Bulut, Hanefi Mahçiçek, Mevlüt Akgün, Sinan Özkan, Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, Vahit Erdem, Murat Yılmazer, Hasan Kara, Hasan Angı, Ahmet Işık.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber