Bozdağ: Öğrenci evi tedbiri Anayasa görevi/Video

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, öğrenci evleri tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada tedbir alınmasının yaşam tarzına müdahale olmadığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (Öğrenci evleri tartışmaları) "Devletin gençlerini korumak için tedbir alması onların yaşam tarzlarına müdahale olarak asla nitelendirilemez. Bu yönde değerlendirme, çalışma yapması, adım atması Anayasa'dan kaynaklı bir görevdir."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasına" ilişkin yaptığı açıklamaların, yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi. Bozdağ, "Türk toplumu, kızlar ile erkeklerin bu şekilde bir arada yaşamasını tasvip etmiyor" dedi.

Öğrenci evi denetimine hukukçular ne dedi?

FİŞLEME İDDİASI

Diyanet'te çalışanlar hangi ırktan, dinden olursa olsun yapılan sınavla işe alınmaktadırlar. Yazılı ve sözlü soru önergeleri ile bize Alevi çalışanlar var mı varsa sayısı kaçtır? diye sorular soruluyor. Bizim cevabımız şudur: Diyanet İşleri'nde çalışanlar etnik gruplarına göre tasnif edilmemektedir. Ben her defasında böyle bir tasnif olmadığını ve demokrasi ile bağdaşmadığını ifade ettim.

Diyanet'in bünyesinde hem Şafi hem Alevi'lerin bulunduğunu söyledim. Bugün gazetelerde 'Fişlemeyi itiraf etti' yazıldı bunlar yalandır. Demokrasiyle aksi bağdaşmaz. Fişleme söz konusu değildir. Böyle bir şeyin yapılması asla mümkün değildir.''

Erdoğan'dan 'öğrenci evleri' için yasal düzenleme sinyali/ Video

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber