Mersin'e bir günde iki kruvaziyer geldi

Mersin, kruvaziyer turizminde bir adım daha attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'e bir günde iki kruvaziyer geldi

Mersin, kruvaziyer turizminde bir adım daha attı. Çabalar sonucunda aynı günde iki kruvaziyer gemisi birden Mersin Limanı'na demirlerken, binin üzerinde turist de Mersin turizmi adına umut verdi.

Mersin Valiliği başkanlığında, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği desteği ve Mersin Turizm Platformu girişimi ile 2012 yılı başında hayata geçirilen Kruvaziyer Turizmi Eylem Planı kapsamında yapılan çalışmalarla, turizmde Mersin'e yeni bir kapı daha aralandı.

Çalışmalar sonucunda Mersin'e bugün iki kruvaziyer gemisi birden geldi. Mersin Limanı 1 nolu rıhtıma yanaşan 250 kişi kapasiteli The World adlı kruvaziyer gemisi 100 turisti kente getirirken, 2 nolu rıhtıma yanaşan bin kişi kapasiteli Artania adlı kruvaziyer gemisinin ise hemen hemen tamamı dolu. Öte yandan, Antalya'nın Alanya ilçesinden kalkan The World adlı gemi Mersin'e ikinci kez gelirken, 2016 yılında tekrar kente gelmesi bekleniyor. Kentte 3 gün kalacak geminin yolcuları, Mersin'in yanı sıra çevre illere ve özellikle Kapadokya'ya da ziyaretlerde bulunacaklar. Mersin Limanı'na Antalya'dan gelen bin kişilik Artania gemisinin yolcularının yarısı düzenlenen turla Tarsus ve Silifke ilçelerini gezerken, diğer yarısı da kent merkezini ziyaret edecek.

Kruvaziyer turizmi için yoğun çalışma yürüten yetkililer, Mersin'e 11 Kasım 2013 tarihinde Deutschland adlı bir kruvaziyer gemisinin daha geleceğini, bu geminin bu yıl içerisinde kente ikinci gelişi olacağını bildirdiler. Çalışmaların olumlu bir sonucu olarak Mersin'de bu ay kruvaziyer turizmi alanında bir çok ilke imza atıldığını ifade eden yetkililer, "İlk defa bir gün içerisinde 2 kruvaziyer gemisi aynı anda limanımıza yanaşıyor. İlk defa bir ay içerisinde 3 kruvaziyer gemisi geliyor. İlk defa bir gemi aynı yıl içerisinde 2. kez geliyor. İlk defa bir gemi 3 gün kalıyor" diyerek, çalışmalar kapsamında katılım sağlanan ihtisas fuarları ve yürütülen lobi faaliyetleri sonucunda Mersin'in, kruvaziyer turizminde yeni bir destinasyon olarak hızla yükselmeye başladığını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber