İzmir'in 'çernobil'i davasında şikayetçi kurum kalmadı!

İzmir'de faaliyette olduğu dönemde kurşun üreten, 'kentin Çernobil'i' olarak gösterilen fabrikanın nükleer atıklarını toprağa gömüldüğü iddiasıyla açılan ve yargıtay tarafından bozulan davaya devam edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'in 'çernobil'i davasında şikayetçi kurum kalmadı!

Şikayetçi kurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile avukatlar duruşmaya katılmadı. Fabrika sahibi ile avukatının katıldığı davaya Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin müdahil olma talebi reddedildi.

İzmir 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, 'Toprak, su veya havada kalıcı özellik gösterecek, insan veya hayvanlar açısından tedavisi zor hastalıkların ortaya çıkmasına, üreme yeteneğinin körelmesine, hayvanların ve bitkilerin doğal özelliklerini değiştirmeye neden olabilecek şekilde çevreyi kasten kirletme' suçundan 5 yıl hapis ve 100 gün adli para cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Hasan Yavaş ile avukatı Selahattin Seymen katıldı.

Şikayetçi konumundaki Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ile avukatların katılmadığı davada sanık avukatı Selahattin Seymen, fabrikanın müvekkilinin dedesi tarafından henüz çevre bilincinin oluşmadığı, buna dair yönetmeliğin yürürlüğe girmediği dönemde kendi arazisi içinde atıkları bertaraf ettiğini, sonrasında müvekkilinin işletmeyi devraldıktan sonra yüklü paralar harcayarak çevreye zarar vermeden atıkları ortadan kaldırdığını, asıl zarara müvekkilinin uğradığını dile söyledi.

YARGITAY BOZMUŞTU

İzmir 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2008 yılında açılan davada sanık Hasan Yavaş'a, 4 yıl 2 ay hapis ve 100 gün para cezası verilmiş, Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi kararı bozmuştu. Yargıtay, bozma gerekçesinde davanın, İzmir 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde, fabrika müdürü Yıldırım Mustafa Irvana'nın yargılandığı dava ile birleştirilmesini, araziye atık bırakma işleminin hangi tarihte gerçekleştiğini sorulmasını istemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber