BASK: Hükümet, memur ve çalışan kesimi cezalandırmaktadır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, vergisini kaçırmayan, ertelemeyen, peşin ödeyen, af nedir bilmeyen memur ve çalışan kesimi cezalandırmaktadır?

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul AKAY; gelir vergisi diliminde yüzde 5 oranında indirime giden bir Kanunun TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün benimsenmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamada; "her fırsatta memurlara ve çalışanlara karşı hasmane politikalar izleyen Hükümet, ücretli kesimin vergi diliminde indirim yapmamakla memurlara ve çalışanlara karşı beslediği düşmanlığı bir defa daha kanıtlamıştır. dedi.

"BU NE PERHİZ....."

2006 yılındaki vergi gelirlerini artırmayı planlayan Hükümetin, ücretli kesim dışındaki kimi grupların vergi dilimlerini yüzde 5 oranında indirmesine "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diyen BASK Genel Başkanı Resul AKAY kurumlar vergisi oranında yüzde 10 indirime gidileceği de dikkate alındığında, 2006 yılı vergi gelirlerinin artırılması için geriye ÖTV, KDV ve İLETİŞİM vergileri gibi dolaylı vergilerin artırılması kalmaktadır. Bu vergilerin artırılması, günlük geçimde acze düşürülmüş olan memur, işçi, asgari ücretli, emekli, dul ve yetimleri iyiden iyiye çıkmaza sokacaktır." dedi.
AKAY açıklamasını şöyle sürdürdü.

KÜMESTEKİ KAZLAR

Hükümet ücretli kesime kümesteki kaz muamelesi yapmaktadır. Nasıl olsa kümesteki kaz kaçamaz anlayışı ile hareket etmekte ve kümes dışındaki kazlara taviz üzerine taviz vermektedir.

Kuyumcunun, diş tabibinin, eczacının, avukatların ve revaçta sayılan pek çok meslek sahibinin asgari ücretli kadar vergi ödemediğini bilen Hükümet, bu kesimlerin üzerine gideceğine, bunların vergi dilimlerini 5 puan indirmek suretiyle vergi kaçırmayı alışkanlık haline getirmiş bu kişileri ödüllendirmektedir.

VERGİ KÖLELİĞİNE İTİRAZIMIZ VAR

Her vatandaşımız kanun önünde eşittir. Ancak vergisini zamanında ödemeyen, aftan yararlanan, ertelemeye giden, vergi kaçırmayı alışkanlık haline getiren vatandaşlarımız, vergisini peşin ödeyen, hayatı boyunca af nedir bilmeyen, adeta vergi kölesi olarak addedilen ücretli kesime göre daha eşittir.

Vergisini zamanında ve kuruşuna kadar ödeyerek Devletin mali yükünü yıllardır taşıyan ücretli kesime karşı takınılan bu tavrı reddediyoruz. Vergi kölesi gibi görülmeye itiraz ediyoruz.

Toplam vergi gelirlerinin ancak yüzde 27'si gelir vergisidir. Geriye kalan yüzde 73 oranındaki vergi gelirleri dolaylı vergilerdir. Ücretli kesim yüzde 27 oranındaki gelir vergisinin yarıdan fazlasını ödediği gibi dolaylı vergilerinde en ağır yükünü taşımaktadır. Bu anlayışa ve bu anlayışı muteber sayan iktidar anlayışına itiraz ediyoruz.

"GÖLGE ETME..."

Böyle bir iktidar anlayışı ve böyle bir adalet anlayışı olamaz ve olmamalıdır. Üç yıl sonra şöyle olacak, böyle olacak diye vaat rüzgarı estiren Hükümetin geldiği nokta çalışanlar açısından kahredicidir. Çalışanlar yaşamları boyunca bu boyutta ne aldatılmıştır, ne de kandırılmıştır.

80 yıllık tahribatı tamir ediyoruz diye beyanda bulunan Sayın Başbakan'a memur, işçi, asgari ücretli, emekli, dul ve yetimler koro halinde haykırmaktadır. "gölge etme başka ihsan istemiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber