Başsavcı Uzun cinayetinde gözaltına alınanlar Tunceli'ye getirildi

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde geçen yıl Başsavcı Murat Uzun’un şehit edilmesiyle ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş : 08 Kasım 2013 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başsavcı Uzun cinayetinde gözaltına alınanlar Tunceli'ye getirildi

2012 Eylül ayında Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesine yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen K.Ö, E.Ö, İ.Ş, İ.D, H.Ö. ve C.K. adlı şahıslar, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Tunceli ve İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Ovacık'ta gözaltına alınan 5 zanlı, Malatya'ya gönderilmek üzere <İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Zanlıların helikopterle Tunceli'ye götürülerek, Malatya'ya sevk edileceği öğrenildi.

Başsavcının şehit edilmesiyle ilgili gözaltına alınanlar Tunceli'ye getirildi

Tunceli Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesiyle ilgili gözaltına alınan 7 kişi, sağlık kontrolü için ilçeye getirildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, 19 Eylül 2012 tarihinde adliye lojmanına girdiği esnada uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan, kaldırıldığı Elazığ'da şehit olan Başsavcı Murat Uzun'un öldürülmesiyle ilgisi olduğu ve yardım yataklık yaptıkları iddia edilen 7 kişi Ovacık ilçesinde, 2 kişi ise İstanbul'da gözaltına alındı.

Gece geç saatlerde terörle mücadele ekipleri ile Özel Harekat timlerinin düzenlediği farklı adreslerde Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan 7 kişi, sorgulanmak üzere Malatya'ya götürüleceği öğrenildi. Malatya'ya götürülmeden önce gözaltına alınan 7 kişi Tunceli Toplum Sağlığı Merkezi'ne getirilerek sağlık kontrolleri yapıldı.

CHN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber