Kredi kartı faiz oranı 3 olarak yeniden açıklanmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Genel Başkanı Fuat Engin, Merkez Bankası'nın ilan ettiği kredi kartı azami gecikme faiz oranlarına ilişkin, gecikme faiz oranlarının durdurulması ve oranın yüzde 3 olarak yeniden açıklanması gerektiğini savundu.

Faiz oranlarının ''tefeci faiz oranlarına'' eş değer olduğunu iddia eden Engin, uygulamanın tüketicileri mağdur etmeye yönelik olduğunu öne sürdü.

Uygulamanın, 5464 Sayılı Yasanın, tüketiciyi koruyan niteliğini ortadan kaldırdığını öne süren Engin, şunları kaydetti:

''Kamu yararına uygun çalışmalar yapmak, kamu yararına uygun önlemler almak gibi görevleri olan Merkez Bankası yöneticilerinin tüketicileri mağdur etmeye hakları yoktur. Yüzde 5,75 oranındaki aylık faiz uygulaması ile yüzde 6,88 oranındaki gecikme faiz oranları acilen durdurulmalı ve oran yüzde 3 olarak yeniden açıklanmalıdır. Ülkemizde açıklanan faiz oranlarından kaynaklı yaşanacak kredi kartı mağduriyetlerin sorumlusu Merkez Bankası yetkilileri olacaktır.''

Açıklamada, faiz oranları nedeniyle Merkez Bankası yetkililerinin TÜBİDER üyeleri tarafından protesto edilmeye başlanacağı da belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber