Avukatlık unvanı sınavla verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avukatlık Yasası'nda 2002 yılında yapılan değişikliğe göre, Mayıs 2001 tarihinden sonra hukuk fakültesine kaydolup mezun olan ve avukatlık stajını bitirenler, avukatlık unvanı almak için 23 Aralık 2006 tarihindeki ilk sınava girecekler.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'ndan (TBB) yapılan yazılı açıklamaya göre, TBB, Avukatlık Kanunu'nun 28. maddesine göre sınavı gerçekleştirecek ÖSYM ile görüşmelerini sonuçlandırarak, bir protokol imzaladı.

Protokol gereği, ilk sınav 23 Aralık 2006 tarihinde Ankara'da yapılacak. Sınavda, avukat adaylarına, "Hukuk İlkeleri ile Yürürlükteki Hukuk Kurallarını Uygulayabilme" ve "Avukatlık Hukuku ve Meslek Kuralları" ile ilgili test uygulanacak.

Sınava girecek adaylar, en geç 10 Kasım 2006 tarihine kadar bir dilekçe ile bağlanmak istedikleri baroya başvuracaklar. Söz konusu sınavda 100 üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, başarılı sayılacaklar.

Sınav sonuçları, ÖSYM tarafından kazananlar ve tüm adaylar için ayrı ayrı olmak üzere sınavdan sonra 30 gün içinde TBB'ye bildirilecek. Sonuçlar ayrıca, ÖSYM'nin internet sitesinde duyurulacak ve adayların adreslerine postalanacak.

Adaylar, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, Sınav Sonuç Belgesi adreslerine postalandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde ÖSYM'ye yapacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber