Giresun İl Genel Meclisi'nde otogar arazisi gerginliği

Giresun İl Genel Meclisi’nde gündem dışı konuşmalarda gergin anlar yaşandı. CHP’li Belediye Meclis üyesi ise Meclis başkanını protesto ederek salondan ayrıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 21:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun İl Genel Meclisi'nde otogar arazisi gerginliği

Giresun İl Genel Meclisi'nin kasım ayı toplantısı Meclis Başkanı Osman Öden başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Şükrü Kahraman, sözlü olarak otogarın eski petrol ofisi arazine taşınmasını ve otogar arazisine 3 bin kişilik kapalı spor salonu yapılması için meclis araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.

CHP Grup Başkanvekili Ömer Mustafa Yılmaz ise "Kapalı spor salonunun TOKİ'ye devredilen SEKA arazisi içerisine yer ayrıldığını düşünüyorduk. Bu araziyi 5 milyon TL'ye alan firmada 68 milyon TL'ye satmıştır. Yine 2,5 milyon TL TMO'dan kira bedeli, 11 milyon TL hurda geliri elde etmiştir. Ticarette böyle bir gelirin adını siz koyun. Özel İdare ise bu işe payende olmuştur. Fakat hiçbir gelir elde etmemiştir. Belediyenin otogar arazisiyle uğraşanlar önce burayı iyi analiz etmelidirler. Söz konusu bu arazi içerisinde de kapalı spor salonu projesi bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Yılmaz'ın açıklamalarına cevap veren İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden ise belediyenin kapalı spor salonunun önünü tıkadığını belirterek, SEKA arazisinin satışıyla ilgili matematiksel hesap ortaya koydu.

Meclis Başkanı Öden "Bu şehre ihtiyaç duyulan kapalı spor salonunun önünü tıkayan belediyedir. Otogar daha önce yapılması gündeme gelen petrol ofisi dolum tesisi arazisine taşınmalıdır ve otogar arazisi ise kapalı spor salonu için tahsis edilmelidir. Bunu engelleyen önünü tıkayan belediyedir. Kaldı ki bizler hiçbir araziyi peşkeş çekmedik, çektirmeyiz de. SEKA arazisi açık ihaleye çıkmıştır. İsteyen girip ihaleye alırdı. 700 dönüm arazinin satışının metrekare hesabı 97 bin TL'ye gelmiştir. Ayanı şekilde belediyenin sattığı Rus pazarı ise kaça geldiğini siz açıklayın" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden'in açıklamasının CHP Meclis üyesi Eyüp Çiftçi de söz almak istedi. Ancak Meclis Başkanı polemiğin daha fazla uzamaması adına söz vermeyince CHP'li Meclis üyesi Eyüp Çiftçi ise "protesto ediyorum" diyerek meclis salonundan dışarı çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber