'Çantasında atan kalbiyle' oğluna umut arıyor

Bir yıldır yanından hiç ayırmadığı 6 kiloluk çantasında bulunan yapay kalbiyle hayata tutunan Amasyalı Hülya Usta, 11 yaşındaki oğlunun tedavisi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2013 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Çantasında atan kalbiyle' oğluna umut arıyor

Ankara'da katıldığı bir programda yatağa bağımlı halde yaşayan 11 yaşındaki oğlunun tedavisi için Başbakan Erdoğan'a iletilmesini istediği mektubu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na veren Türkiye'nin total yapay kalp takılan ilk kadın hastası olan evli ve 3 çocuk annesi 37 yaşındaki Hülya Usta, memleketine döner dönmez başlatılan girişimlerden dolayı Erdoğan ile Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

Memleketi Amasya'nın Aydınlık köyündeki evlerine gelen görevlilerin kızamık sonrası beyne yerleşen virüsün neden olduğu bir merkezi sinir sistemi (SSPE) hastası olan oğlu Onur'u genel sağlık taraması yapılması için hastaneye götürdüklerini, ayrıca yengesinin kucağında haftada iki gün rehabilitasyon merkezine gönderdiği oğlu için iki günde fizyoterapistin evlerine geleceğinin bildirildiğini anlatan Usta, "Oğlumun ve bütün hastaların tedavisinin bulunmasını istiyorum. Buradan Başbakanımıza da sesleniyorum. SSPE hastalığının çaresinin bulunmasını istiyorum. Türk doktorlarına da güveniyorum" dedi.

İnterneti olmadığı için sosyal paylaşım sayfalarını kullanmadığından dolayı sıkıntılarını mektupla anlatmayı tercih ettiğini anlatan Usta, "Yapay kalple çocuğumu bakmak zor. Sonuçta bir cihazla yaşıyorum. Kaldırması, yıkaması, bakımı çok zor. Ben yapamıyorum. Yengesi üstlendi. Kalp nakil bekliyorum. Her çalan telefonla ümitle açıyorum. Acaba ümit var mı, Nakil çıkar mı diye. Bir seneden beri bekliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber