Selanik treninde kriz

ATATÜRK’ÜN ölümünün 75. Yılı nedeniyle Atatürk’ün Anma ve Barış sloganıyla dün trenle İstanbul’dan Selanik’e doğru yola çıkan Türk heyetinin yolculuğu tam bir krize dönüştü.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selanik treninde kriz

Metehan DEMİR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ev sahipliğinde Batı Trakya dernek temsilcileri, gazetecileri ve milletvekillerini taşıyan tren normalde bu sabah Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu an olan saat 9:05'te Selanik'te doğduğu evde düzenlenecek törende olmayı planlıyordu.

Ancak Yunan makamlarının treni önce üç saat sınır kapısında pasaport ve gümrük gerekçeleriyle gereğinden fazla oyalaması, ardından da iki saat teknik sebeplerle bir başka istasyonda tutması nedeniyle heyet halen Selanik'e ulaşmaya çalışıyor.

Gece yaşanan kriz sırasında geç kalacağını anlayan Bakan ve beraberindeki az sayıdaki yetkili Selanik'e yetişebilmek için trenden inip taksi tutmak zorunda kaldı.

Trende kalıp evdeki törene yetişemeyenler ise trenin kontrolünü elinde tutan Yunan yetkililere baskı yapıp lokomotifi durdurdu ve saat 9'u beş geçe Atatürk'ü saygı duruşu ve İstiklal marşı ile andı.

Trendeki törende Bakan Müzezzinoğlu'nun eşi de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber