İscehisar'da doğalgaz aboneliği çalışmaları

Çibik, yaptığı açıklamada, bir süre önce alınan Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar çerçevesinde nüfusu 10 binin üzerinde olan Türkiye genelindeki 300’e yakın ilçeye doğalgaz yatırımı fırsatı tanındığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İscehisar'da doğalgaz aboneliği çalışmaları

Afyonkarahisar'ın İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, ilçeye gelecek olan doğalgaz hakkında, "İscehisarlı vatandaşlarımıza hükümetimizin sunduğu doğalgaz yatırımı fırsatını geri çevirmedikleri ve doğalgaz ön aboneliklerini yaptırdıkları için teşekkür ediyorum. Allah'ın izni ile İscehisar artık modern ve temiz ısınma şekli olan doğalgaza kavuşacaktır" dedi.

Çibik, yaptığı açıklamada, bir süre önce alınan Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar çerçevesinde nüfusu 10 binin üzerinde olan Türkiye genelindeki 300'e yakın ilçeye doğalgaz yatırımı fırsatı tanındığını söyledi. Çibik, "Bu karar gereği söz konusu ilçelerdeki elektrik abone sayısının yüzde 60'ının doğalgaz ön aboneliği yaptırması halinde doğalgaz yatırımının BOTAŞ tarafından yapılması imkanı tanındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız'ın yapmış olduğu açıklamaya göre Türkiye genelinde bu yüzde 60 kotasını tutturarak doğalgaz yatırımı almaya 8 ilçe hak kazandı. Allah'a şükürler olsun ki bu ilçelerden bir tanesi de İscehisar'ımızdır" diye konuştu.

"DAHA MODERN BİR İSCEHİSAR İSTİYORUZ"

Çibik, Afyonkarahisar'da toplam 4 ilçede doğalgaz aboneliği için ön talep toplandığını belirterek şöyle devam etti:

"İscehisarımızla birlikte Afyonkarahisar'da Şuhut, Emirdağ ve Sandıklı ilçelerimizde de ön abonelik işlemleri yapılmaya başlandı ama maalesef yüzde 60'lık ön abonelik şartını sadece İscehisar elde edebildi. Bu noktada duyarlılıkları nedeniyle İscehisar halkımıza teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Göreve geldiğimiz günden bu zamana daha modern ve daha yaşanabilir bir İscehisar inşa edebilmek adına gayret gösterdik. Bunun için uygulamaya geçtiğimiz ön ödemeli su sayacı ile vatandaşlarımızı su faturası ödeme zahmetinden kurtardık.

Daha modern bir İscehisar oluşturulması noktasında bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Halil Ürün'e teşekkür ederek, İscehisar'a gelecek olan doğalgaz yatırımının şimdiden hayırlı ve mübarek olmasını dilerim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber