Türk Sağlık-Sen'den mesai saatleri tepkisi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Nisan 2006 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi Röntgen teknisyenlerinin mesai saatlerinin 7,5 saate çıkarılmaması ve sağlık personelinin haftalık mesai saatlerinin 40 saate indirilmesi için bir dizi faaliyet başlattı. Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreterliğince, Şube ve Temsilciliklere gönderilen bir yazıyla kampanyaya ilişkin detaylar bildirildi. Şubelerimiz aracılığıyla tüm sağlık çalışanları kampanyadan haberdar edilecek.

Sağlık ve Sosyal hizmet kolunun yetkilisi sendikası Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının sorunlarına getirdiği çözümlere bir yenisini daha eklemek için harekete geçti. Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Tasarısı Taslağı'nda röntgen teknisyenlerinin günlük 5 saat olan çalışma süresinin 7,5 saate çıkarılması ve sağlık personelinin haftalık 45 saat olan mesai uygulamasının korunması üzerine bir dizi faaliyet başlatıldı. Bu faaliyetlere ilişkin bilgiler sendikamızın tüm şube ve Temsilciliklerine gönderilen bir yazıyla bildirildi. Yazı ekinde Sağlık Personeline dağıtılmak üzere gönderilen broşürlerle de Sağlık personeli ve röntgen teknisyenleri bilgilendirildi.

Türk Sağlık-Sen'in Meclis ve Sağlık Bakanlığı nezdinde yapacağı görüşmelerle Kanun Taslağında gerekli değişikliğin sağlanabilmesi ve sağlık çalışanlarının taleplerinin ilgililere iletilmesi için Hastanelerde stand kurularak sağlık çalışanları Faks kampanyasından haberdar edilecek. Ayrıca;

Türk Sağlık-Sen'in konuyla ilgili çalışmaları sadece bunlarla sınırlı değil, Meclis Sağlık ve Aile Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl'den randevu talep eden sendikamız Erdöl'le konuyu görüşecek. Türk Sağlık-Sen'in Kanun Tasarısına dair hazırladığı değerlendirme raporu da Bölge Milletvekillerine iletilmek üzere tüm şubelere gönderildi. Sağlık çalışanları ve Şube Yöneticileri bölge milletvekillerine bu raporu ileterek sorunlarını anlatacak ve çözüm getirilmesini isteyecek.

Röntgen teknisyeni iseniz çalışma saatlerinizin yükseltilmemesi için, sağlık personeli iseniz haftalık çalışma saatlerinizin 40 saate düşürülmesi için ekte yer alan dilekçelerden durumunuza uygun olanı doldurarak Sağlık Bakanlığı'nın (0312) 431 48 79 ve (0312) 430 13 90 numaralı faksına gönderebilirsiniz.

RÖNTGEN TEKNİSYENLERİ İÇİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Sayın, Prof. Dr. Recep AKDAĞ
Sağlık Bakanı


Sağlık Personelinin Tazminat Ve Çalışma Esaslarına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarı Taslağının 3.maddesinde yer alan hükümlere göre iyonlaştırıcı radyasyon ile teşhis, tedavi veya araştırmanın yapıldığı yerler ile bu iş veya işlemlerde çalışan personelin 5 saat olan günlük çalışma süresinin 7.5 saate çıkarılması öngörülmektedir.
Bilindiği gibi halen uygulanmakta olan 5 saatlik mesai süresi içersinde çalıştığımız birimlerin alt yapı eksikliklerinin yanında teknik donanım ve denetim yetersizliği nedeniyle oldukça fazla radyasyona maruz kalmaktayız.Bu bakımdan çalışma şartları düzeltilmeden, radyasyondan korunma ve güvenlik standartları yükseltilmeden mesai saatlerinin yükseltilmesi sağlık açısından büyük bir risk altına girmemize sebebiyet verecektir.
Ayrıca ülkemiz şartları göz önüne alındığında bu birimlerde hizmet veren personellerin sayıca yetersizliği, günlük film çekim sayısının fazlalığı ve teknik donanım düzeyinin AB ülkeleri seviyesinin oldukça altında olması bu düzenlemenin şartlarının oluşmadığını göstermektedir.
Bu itibarla mesai saatlerinin yükseltilmesi telafisi güç zararların doğmasına sebebiyet vereceğinden beş saatlik çalışma süresinin korunarak daha verimli ve etkin hizmet sunulabilmesi için bu alanlarda çalışan personellerin eğitim düzeylerinin yükseltilerek görev tanımlarının netleştirilmesi hususunda yasal düzenleme yapılmasını arz ederim?/?2006

Adres: Ad - Soyad
İmza

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber