Bayraktar: Bisiklet yolunu zorunlu tutuyoruz

-"Özel proje ve rezerv yapı alanlarında, daha yaşanabilir alanlar oluşturmak amacıyla bisiklet yolunu zorunlu tutuyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayraktar: Bisiklet yolunu zorunlu tutuyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, özel proje ve rezerv yapı alanlarında, daha yaşanabilir yerler oluşturmak amacıyla bisiklet yolunu zorunlu tuttuklarını bildirdi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlama, sağlıklı ve düzenli kentleşmeyi gerçekleştirmenin ana hedefleri olduğunu belirtti.

"Yaşanabilir şehirler ve marka kentler kurma" vizyonuyla hareket ettiklerini dile getiren Bayraktar, özel proje ve rezerv yapı alanlarında daha yaşanabilir yerler oluşturmak amacıyla bisiklet yollarının yapılmasının zorunlu tutulduğunu vurguladı.

Bayraktar, bisikletli ulaşımı, imar planlarına işlemeyi hedeflediklerine işaret ederek, "41 bin 820 hektar büyüklüğündeki rezerv yapı alanının tamamında, bütüncül bir ulaşım sistemi olacak. Ispartakule, bunun ilk örneği oldu" ifadesini kullandı.

-İlk uygulama Ispartakule'de

Bakanlık, ilk uygulamaya, İstanbul'da Avrupa yakasında belirlenen rezerv yapı alanın 730 hektarlık parçasını oluşturan Ispartakule'de başladı.

Ispartakule'nin imar planında 10,8 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu aksı planladı. Bisiklet yolunun 4,3 kilometresi dere kenarında, 5,1 kilometresi vadi tabanlarında ve park alanlarında ve 1,4 kilometresi ise taşıt yoluna paralel tasarlandı.

Planda, bisiklet durakları ve park alanlarıyla bakım ve onarım alanları da unutulmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber