BES üyeleri çalışma koşullarını protesto etti

BES üyesi bir grup adliye çalışanı, çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla, Anadolu Adalet Sarayı önünde eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BES üyeleri çalışma koşullarını protesto etti

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup adliye çalışanı, çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla Anadolu Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın C kapısı önünde toplanan gruptakiler, ellerinde "Nöbete, angaryaya son", "Binalar mezarımız olmasın" yazılı pankartar taşıyarak, "İnsanca yaşam istiyoruz", "Ücretli köle olmayacağız" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, hukukun herkese eşit uygulanması gerektiğini belirterek, "Burası dünyanın en büyük adliyesi diyorlar ama hukuksuzluk arttıkça saraylar büyüyor. Tarihte saraylarda hiç adalet, hukuk olmamıştır. Buranın adı dünyanın en büyük adalet sarayı, demek ki Türkiye dünyanın en hukuksuz ülkelerinden birisidir" dedi.

2014 Mali Yılı bütçesi, Meclis genel kurulunda görüşülürken taleplerinin gerçekleşmesi için mücadele edeceklerini belirten Tombul, "Taleplerimiz gerçekleşmezse, bütçe görüşülürken üretimden gelen gücümüzü kullanıp grev yapacağız. Buradan bütün kamu emekçilerine çağrıda bulunuyorum, birlikte yan yana mücadele edelim" şeklinde konuştu.

Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (Yargı-Sen) Yönetim Kurulu üyesi Hakim Tamer Akgökçe de, yargı hizmetini bir bütün olarak gördüklerini ve bu hizmetin kendileri tarafından üretildiğini belirterek, "Emekçiler bir bütün. Burada yargının parçaları olarak biz de bir bütün olarak mücadele etmek zorundayız. Biz olmadığımız takdirde, emekçiler olmadığı takdirde hayat yok. Bir gün çalışmadığımız zaman hayat işlemez" dedi.

BES 3 Nolu Şube Başkanı Salih Aksoy da Adalet Bakanlığı'nın Avrupa'nın ve dünyanın en büyük adliyesini yapmakla övündüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Ancak biz biliyoruz ki, saray denilen bu binalar gerek yargı emekçileri, gerekse hizmet alanlar için birer kabusa dönmüştür. Anadolu Adalet Sarayı inşaatındaki eksiklikler nedeniyle davalık olmuştur. Hazırlanan iddianamede, binada 810 kalem eksik imalatın bulunduğu, tuvaletlerden pis suların koridorlara aktığı, yangın alarm sisteminin aktif olmadığı belirtilmektedir" diye konuştu.

Aksoy, adliyedeki sağlıksız çalışma koşullarının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini savundu. Gruptakiler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber