Türk Telekom'un, ''Kapasiteyi arttırdık '' açıklamasına rağmen, yurt içi ve yurt dışı internet erişimindeki aşırı yavaşlık sürüyor

Haber Giriş : 06 Ocak 2004 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un, ''Kapasiteyi arttırdık '' açıklamasına rağmen, yurt içi ve yurt dışı internet erişimindeki aşırı yavaşlık sürüyor

Türk Telekom, uluslararası internet bağlantısını sağalayan fiber optik kablolarda meydana gelen arızadan dolayı Türkiye'nin uydu ve internette yurt dışı çıkışlarında yaşanan sorunu gidermek amacıyla yeni kapasiteler devreye soktu. Buna rağmen, kullanıcıların yurtiçi ve yurt dışı internet bağlantısındaki aşırı yavaşlıktan şikayetleri sürüyor.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, geçtiğimiz pazar günü, SEA-MEW3 deniz altı fiber optik kablonun Portekiz Sesimbra bölümünde meydana gelen arıza nedeniyle kablonun güç besleme ünitelerinde kesinti yaşandığı belirtilerek, bu kesintilerden kablodan hizmet alan ülkelerin yanı sıra Türkiye'nin de etkilendiği anımsatıldı.

Yaşanan sorunun giderilmesi için mümkün olan bütün alternatif kapasiteler üzerinde çalışmaların yapıldığı belirtilen açıklamada, şimdiye kadar yapılan çalışmalar sonucunda uydu üzerinden bağlantı hizmetinin tekrar verildiği kaydedildi.

Türk Telekom'dan yapılan açıklama göre, bir süre önce meydana gelen kesinti sonrası sorunun giderilmesi için mümkün olan bütün alternatif kapasiteler üzerinde çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde dün gece saat 21.30 itibariyle uydu üzerinden ABD'den Türkiye'ye 2x155, Türkiye'den ABD'ye 1x155 ve karadan 1x155 Mbps olmak üzere toplam 620 Mbps'lik kapasite devreye girdi. Ayrıca ilave kapasite çalışmalarının yanısıra Singapur Telekom'da da arızanın giderilme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.
Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber