Bağımsız denetim standartlarında düzenleme

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun, Bağımsız Denetim Standartlarına (BDS) ilişkin tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2013 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bağımsız denetim standartlarında düzenleme

Resmi Gazete'de yayımlanan "Bağımsız Denetim Sözleşmesinin Şartları Üzerinde Anlaşmaya Varılması Hakkında Tebliğ ile denetçi ile denetlenen işletme yönetimi arasında, denetim sözleşmesinin şartları üzerinde anlaşmaya varılmasına ilişkin denetçinin sorumlulukları düzenlendi.

Finansal Tabloların Bağımsız Denetiminde Kalite Kontrol Hakkında Tebliğ ile denetçinin ve denetimin kalitesini gözden geçiren kişinin finansal tabloların denetimine ilişkin kalite kontrol prosedürleri açısından özel sorumlulukları belirlendi.

Bağımsız Denetimin Belgelendirilmesi Hakkında Tebliğ ile de bağımsız denetimin, denetçinin denetim sonunda vardığı sonuca kanıt sağlamak üzere denetiminin belgelendirilmesine ilişkin denetçinin sorumlulukları düzenlendi.

Söz konusu tebliğler, 1 Ocak 2013 tarihinde ve sonrasında başlayacak hesap dönemlerinden itibaren uygulanmak üzere yürürlüğe girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber