Bursa'daki 50 camiye din görevlisi tayin edildi

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa’da din görevlisi bulunmayan 50 camiye imam ve müezzin tayin edildiğini bildirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2013 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'daki 50 camiye din görevlisi tayin edildi

Bursa'da ilçe ve köylerde din görevlisi olmayan 50 camiye, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerekli atamalar yapıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, din görevlisi olmayan camilerle ilgili konu kendisine iletildikten sonra Diyanet nezdinde gerekli teşebbüste bulunduğunu, önceki gün yapılan tayinlerle bu sıkıntının son bulduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından önceki gün Osmangazi, İnegöl, Orhangazi, Mustakemalpaşa, Karacabey, Mudanya, Yenişehir, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık'taki camilere 48 imam hatip, 2 de müezzin kayyım tayin edildiğini belirten Milletvekili Şahin, bu konuyu çok önemsediklerini söyledi. Camilerin sadece ibadet yapılan yerler olmadığını vurgulayan Şahin, "Camiler aynı zamanda sosyal paylaşımın, kardeşliğin, huzurun bir arada olduğu mekanlardır. Halkımız camilerde dinledikleri vaazlarla dinlerini öğreniyor. Bu bakımdan camilerimiz ve din görevlileri toplumda çok önemli bir role sahiptirler" dedi.

VAKIF ESERLERİNE SAHİP ÇIKILIYOR

Milletvekili Şahin, AK Parti iktidarında din görevlileri, camiler ve vakıf eserleriyle ilgili çok önemli işler yaptıklarını da belirtti. Sadece 2012 yılında, kadrolu statüde bin 786 imam-hatip, 146 müezzin ve sözleşmeli statüde de 6 bin 275 imam-hatip, 644 müezzin olmak üzere toplam 8 bin 441 din görevlisi atandığını kaydetti.

Şahin, "1 Ocak 2013 tarihinden itibaren ise toplam 7 bin 727 yeni cami ve mescit ibadete açıldı. Yeni camilerin tamamı şahıslar ve dernekler tarafından yapıldı. Bunun yanı sıra, Vakıfların Genel Müdürlüğümüz tarafından 2 bin 500 eserin tamir, bakım, onarım, restorasyonları yapıldı. Yine iktidarımız döneminde vakıf kültür varlıklarının proje ve onarımları için 722 milyon 712 bin TL harcama yapıldı" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber