Eğitime destek için aşure yaptı, köfte yoğurdular

2014 yılını eğitim yılı olarak ilan eden ve yüzlerce öğrenciye burs vermek için kolları sıvayan Pınar Aile Kadın, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği aşure günü büyük ilgi gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2013 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitime destek için aşure yaptı, köfte yoğurdular

Dernek üyeleri tarafından özel olarak hazırlanan aşure, malhıtalı köfte ve salatalar büyük ilgi görürken hedeflerinin eğitim odaklı çalışmaları sürdürmek olduğunu ifade eden Pınar, Aile Kadın, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Buket Mutafoğlu "Eğitimli insan sayısının arttırılması kaliteli toplumların oluşması için olmazsa olmazların başında. Bizler Pınar Aile Kadın, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği olarak üyelerimizle birlikte 2014 yılında burslu kız öğrencilerimizin sayısının arttırılması, eğitim kurumlarına yönelik desteğimizin daha etkili hale gelmesi yönünde yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Bu nedenle bu gün Muharrem ayının bereketinin etkin bir şekilde hissedildiği şu günlerde özellikle insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma duygularının arttırılması ve dernek üyelerimizle birlikte baş başa piknik havasında bir gün geçirmek için düzenlediğimiz aşure günü etkinliğimizin gelirini de yine eğit odaklı çalışmalarımızda kullanacağız. Bugün üyelerimizin tamama yakın bölümü bizleri yalnız bırakmadı. Onlara kendi ellerimizle hazırladığımız malhıtalı köfte ve salata çeşitleri yanında günün finali olarak aşure ikram ettik. Derneğimizin 2014 stratejileri üzerinde görüş alışverişinde bulunarak çalışmalarımızın el birliğiyle daha geniş kitlelere ulaşması yönünde destek istedik" dedi.

CEHALETLE SAVAŞIN TEK YOLU EĞİTİMDİR

Hedeflerinin cehaletle savaşmak olduğuna dikkat çeken Pınar Aile Kadın, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Buket Mutafoğlu, "Ülkemizde eğitimsiz insan kalmayana kadar cehaletle savaşma gayreti içerisinde olan Pınar Aile Kadın, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği özellikle eğitimli kadın sayısının arttırılmasını hedeflemektedir. Eğitimli kadın demek eğitimli anne demektir. Eğitimin yansımasının aile içerisinde belirgin olarak kendisini hissettirmesi ve yeni yetişen nesillerin daha sağlıklı ilişkiler kurabilmesi anne ve baba eğitiminden geçer. Bizlerin en önemli hedefi okula gitmeyen kız çocuklarının okula gönderilmesi yönünde çalışmaları yaparken eğitimde fırsat eşitliğini oluşturabilmek için yoksul aile çocuklarının destekleyici kurslar ve eğitimlerle yaşıtlarıyla aynı seviyelere getirilmesine destek vermektir. Özellikle üniversite öğrencilerimize yönelik uyguladığımız burs sayısının da arttırılması yönünde bu tür gelir getirici faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Gaziantep Atlı Spor Kulübü'nde düzenlenen aşure günü etkinliği güzel bir piknik havasında son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber