İl müdürü, makam masasını kaldırdı

Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M. Ata Erpolat, Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir uygulamaya imza attı. Kısa bir süre önce İzmir’den Gaziantep’e atanan Erpolat, makamındaki masayı kaldırttı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Kasım 2013 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl müdürü, makam masasını kaldırdı

Erpolat "15 yıllık bürokratlık tecrübeme dayanarak böyle bir karar aldım. Vatandaş derdini bu şekilde daha rahat anlatıyor" dedi. Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne geçtiğimiz Ağustos ayında M.Ata Erpolat atandıktan sonra sıra dışı bir uygulamaya imza attı. Makamını vatandaşın rahat edeceği şekilde, sade bir tarzda ofis mobilyalarıyla dizayn ettiren Erpolat, kendisiyle görüşmeye gelen vatandaşlarla yan yana oturuyor.

"VATANDAŞ DERDİNİ DAHA RAHAT ANLATIYOR"

Makam ve mevkilerin hiçbir zaman önemli olmadığını belirten Ata Erpolat, "Önemli olan insana hizmet" dedi. Bürokrasinin çeşitli kademelerinde görev aldığını söyleyen Erpolat "Edindiğim tecrübelere dayanarak, Gaziantep'te böyle bir karar aldım. Tabi ki bu kararı almamın nedenleri var. Sanki vatandaşımız derdini anlatırken, içtenlikle ifade edemiyordu. Bu problemi aşmak için, makam masasını, vatandaş ile aramdan kaldırmayı uygun gördüm" dedi.

"MİSAFİR AĞIRLAMAYI SEVEN BİR KÜLTÜRÜMÜZ VAR"

Kararının arkasından kısa bir süre geçmesine rağmen, halktan olumlu tepkiler almaya başladığını söyleyen Ata Erpolat "15 yıllık bürokrat tecrübem var. 10 yıl boyunca İzmir'de İl Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Gaziantep'e atandım. Bu topraklara yabancı değilim. Misafir ağırlamayı seven bir kültürden geliyoruz. Dolayısıyla aldığım bu kararın, vatandaş lehine çok faydasını görüyorum. Zaten, aldığım kararın arkasından kısa bir zaman geçti ama doğru bir karar verdiğimi gördüm" diye konuştu.

ÖNCE ŞAŞKINLIK, SONRA TEBRİK

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat ile görüşmek için makamında ziyarete gelenler, masa olmadığını görünce kısa süreli şaşkınlık yaşıyorlar. Ancak görüşmenin ardından sebebini öğrendiklerinde tebrik etmeyi de ihmal etmiyorlar. Erpolat "Türkiye'de bu uygulama ilk oldu sanırım. Ama başta da söylediğim gibi, vatandaşla aradaki köprüleri kaldırmak, onları daha yakından dinlemek çok güzel bir şey" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in Geleceği Telgraf Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber