Ar-Ge projelerine büyük destek geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2013 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ar-Ge projelerine büyük destek geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'de ilk defa orta yüksek ve ileri teknoloji alanlarında yapılan Ar-Ge projelerinin yatırım ve üretime dönüşmesi için yeni bir yatırım destek programı başlatacaklarını belirterek, "Bu program kapsamında, toplam 50 milyon liraya kadarlık olan projeler desteklenecek. Bu projeler için 3 milyon 600 bin lirası hibe olmak üzere, toplam 10 milyon liraya kadar destek sağlanacak" dedi.

Ergün, "Diğer önemli konu da araştırmacıların Ar-Ge merkezi dışında geçirdikleri sürenin de muafiyet kapsamına alınmasıydı. 50 tam zaman araştırmacı sayısını indirmek için bir kanun değişikliği yapmayı düşünüyoruz. Bu sayıyı 30'a düşürmeyi amaçlıyoruz. Bu kanun değişikliğini müteakip, Ar-Ge merkezi dışında geçen sürenin muafiyet kapsamına alınması için bir yönetmelik değişikliği yapmayı da planlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ergün, "Ar-Ge merkezleriyle ilgili hazırladığımız performans endeksinde patent, istihdam, işbirliği, proje, ticarileşme gibi değişik kriterleri göz önüne aldık. Bu endeks şu anda hazır durumda ancak rekabet kuralları gereği kamuoyu ile paylaşmama kararı aldık ancak endeks sonuçlarını firmalarla paylaşacağız" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber