İl içi öğretmen tayininde yarın son gün

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2006 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin il içi tayin başvurusunda yarın son gün. Buna göre, yaklaşık 90 bin öğretmenin başvuruda bulunması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, tayin başvurularını bakanlığın internet adresi üzerinden alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenlerin il içi tayinlerinde 6 Mart Çarşamba'nın 'son gün olarak' açıklamasından kaynaklı kısa süreli yığılma ve paniğin yaşandığını açıkladı. MEB, bugün itibari ile toplam 75 bin 512 kişinin sisteme girerek, başvuru ve onay işlemlerini bir sorun yaşamadan gerçekleştirdiğini bildirdi. Bakanlık, kısa süreli yaşanan sorunun ardından ilgili sendikalara sert tepki gösterdi. MEB, sendikaların "Öğretmenlerin tayin çilesi" adı altında açıklama yapmalarını, yersiz ve anlamsız bulduklarını belirtirken, başvurusunu yapan ancak 'onay işlem' sürecinde bir sıkışma olması halinde 9 Mart 2006 tarihi akşamına kadar süre uzatımına gidilebileceğini bildirdi. 650 bin gibi dev bir eğitim kadrosuna sahip Milli Eğitim Bakanlığı, 2006 il içi tayinden 90 bin öğretmenin eğitim kurumu değişikliği talebinde bulunacağını tahmin ediyor. Yarın mesai bitiminden başvuruya kapatılacak olan sisteme, haberin yayına hazırlandığı saatlerde 75 bin 512 öğretmenin tayin talebinde bulunduğu ve bu öğretmenlerden 53 bin 533'ünün de başvurusunun onaylandığı öğrenildi. Sisteme girerek, başvuru talebinde bulunup okulunu değiştirmek isteyen öğretmenlerin çalıştığı illerin başında İstanbul ve Ankara geliyor. İstanbul'dan 7 bin 964 öğretmen, Ankara'dan 6 bin 750 öğretmen, Adana'dan 3 bin 353, İzmir'den 4 bin 094, Van'dan 551, Samsun'dan 2 bin 319, Mardin'den 378, Diyarbakır'dan bin 841, Mersin'den 2 bin 570, Şırnak'tan 44 ve Urfa'dan 965 öğretmen il içi tayin başvurusunda bulundu. Okulunu değiştirmeyi isteyen öğretmenlerin branşlarına göre dağılımda ise sınıf öğretmenleri başı çekiyor. Bugün itibari ile bazı branşlara göre tayin isteminde bulunan öğretmenlerin branşlarına göre dağılımı ise, "36 bin 90 sınıf öğretmeni, 3 bin 47 Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, 2 bin 491 ilköğretim matematik öğretmeni, 3 bin 109 İngilizce öğretmeni ve bin 368 rehber öğretmeni" olarak belirtildi.

Öğretmenlerin il içi tayin heyecanının ardından iller arası tayinleri başlayacak. MEB, iller arası tayinleri, Mayıs ayında açmayı planlıyor. Edinilen bilgilere göre MEB, iller arası tayinde yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliği çerçevesinde yapacak. İl içi tayin isteminde bulunan bir öğretmen, aynı zamanda iller arası tayinde isteminde de bulunabilecek. Ancak, öğretmen, il içi tayin başvurusunun ardından iller arası tayin için istediği ile gitmemesi halinde il içi istediği tayinde atandığı kurumda göreve başlamak durumunda kalacak. Bu öğretmen, il içi tayin istemi öncesinde çalıştığı kurumda çalışamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber