Anne çocuğu göstermeyince velayet babaya verildi

Anne çocuğu göstermeyince velayet babaya verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2013 23:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anne çocuğu göstermeyince velayet babaya verildi

Yargıtay, boşandığı eşine çocuğunu göstermeyen anneden velayetin alınarak, babaya verilmesine hükmetti.

Ankara'da ikamet eden S.S. adlı kişi, boşandığı eşine karşı dava açarak, çocuğunun velayetinin kendisine verilmesini talep etti.

S.S, dava dilekçesinde, çocuğunu görebilmek için 5 kez Ankara 15. İcra Müdürlüğüne müracaat ettiğini bildirdi, ancak eşinin müşterek çocuklarını sürekli olarak kendisinden kaçırdığını ileri sürdü.

Davayı gören Ankara 6. Aile Mahkemesi Hakimi Nevin Tanyel, talebi reddetti. Tanyel, "çocuğun annenin yanında daha mutlu olmasını, bakım ve masraflarının da annece karşılanmasını" gerekçe gösterdi. Hakim Tanyel, "çocuğun yaşının küçük olması nedeniyle annenin yanında kalmasının gelişimi açısından daha yerinde olacağını" da belirtti.

Baba S.S. ise aleyhine kararı, temyiz etti.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kararı baba lehine bozdu. Bozma ilamında şunlar belirtildi:

"Davalı annenin, çocuğun babayla kişisel ilişki hakkını sürekli engellediği, bundan dolayı hakkında çocuk teslimine muhalefet etmekten yaptırım uygulandığı, bu suretle annenin Türk Medeni Kanunu'nun 325. maddesinde yer alan yükümlülüğüne aykırı davrandığı anlaşılmaktadır. Bu durumda velayetin davalı anneden alınarak babaya verilmesine karar verilmesi gerekirken, isteğin reddi doğru görülmemiştir."

Bozma kararının ardından dosya bir kez daha Ankara 6. Aile Mahkemesine geldi. Ancak Hakim Tanyel, önceki kararında direndi.

Baba S.S. bu kararı da temyiz etti. Konuyla ilgili son kararı, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber