Kadın Öğretmene meslektaş dayağı

Haber Giriş : 07 Nisan 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da bir ilköğretim okulunda görevli öğretmen Sevil Ünlü, okuldaki bazı kadın öğretmenlerden dayak yediği iddiasıyla savcılığa başvurdu. Ünlü, ?Bana ?neden evli erkeklerle çay içiyorsun' diyerek saldırdılar? dedi.

Okullardaki şiddet olayları gündemi meşgul ederken, Trabzon'da şiddet farklı bir boyut kazanarak öğretmenlerin birbirlerine karşı şiddetine dönüştü. Beşirli Mahallesi'nde bulunan İMKB İlköğretim Okulu'nda dün veliler okula çağrılarak şiddetin önlenmesi için bakanlığın genelgesi doğrultusunda gönderilen ?Öğrenci-Veli-Okul Sözleşmesi' anlatıldı.

KAVGA ÇIKACAKTI

Toplantının başında öğrenci velisi Didem Yıldız söz alarak ?Bu sözleşmenin anlamı yok. Siz bunları imzalatırken nasıl vicdanınız rahat edecek? Okulda öğretmeninizi dövmüşsünüz. Şiddet uygulanan öğretmen derste ağlamış? dedi. Salonda bir anda hava gerginleşti. Bazı öğretmen ve veliler Didem Yıldız'a tepki gösterdi. Basın mensuplarının olayı görüntülemeye çalışması da engellenmek istendi. Okulda bayan öğretmenler tarafından darp edildiğini iddia eden öğretmen Sevil Ünlü (35) ise başından geçen olayları anlattı. Yaklaşık 9 ay önce eşinden boşandığını ve bundan sonra okulda sorun yaşamaya başladığını kaydeden Öğretmen Ünlü, ?Kadın öğretmenlerden S.A, E.Y ve V.G, konuşmak için beni rehberlik odasına davet ettiler. Burada bana ?Neden evli erkeklerle oturup çay içiyorsun, sen hastasın, doktora git tedavi ol' şeklinde hakaret ettiler. Bunun üzerine odayı terk etmek istedim. S.A. kapıyı kilitleyerek üzerime doğru geldi. Yakamdan tutup beni hırpalamaya başladı. Daha sonra da savcılığa giderek şikâyetçi oldum? dedi.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber