Öğretmen-müdür kavga etti, hakaretler cep telefonunda kayıtlı!..

Haber Giriş : 07 Nisan 2006 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Kız Lisesi'nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hamza Yıldırım, Okul Müdürü İhsan Işılay'ın yardımcısı ile birlikte kendisini döverek hastanelik ettiğini iddia etti. Yıldırım, dövülürken cep telefonunun ses kaydıyla müdür ve yardımcısının hakaretlerini kaydetti. Okul Müdürü Işılay ise, bu iddiaları yalanlayıp, ?Ona yumruk atsam elimde iz olur. İftira atıyor'' dedi.

İddiaya göre, Kız Meslek Lisesi'nde görev yapan bazı öğretmenler, isimsiz olarak Okul Müdürü İhsan Işılay'ı yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti. Bunun üzerine Müdür Işılay ile kendisini şikayet ettiğini sandığı 17 yıllık öğretmen Hamza Yıldırım arasında husumet başladı. Müdür, dün öğretmen Yıldırım'ı odasına çağırdı. Müdürle arasında husumet bulunan Yıldırım, odaya girerken cep telefonunu ses kaydını açtı. İddiaya göre, odada öğretmen, Müdür Işılay ve yanında olduğu ileri sürülen Müdür Yardımcısı Alparslan Ermiş tekme tokat birbirlerine girdi. Kavga sırasındaki hakaret içerikli konuşmaları cep telefonuna kaydeden Yıldırım, Çukurova Devlet Hastanesi'ne gidip Beyin Cerrahi Servisi'nden darp edildiğine dair 15 günlük rapor aldı, ardından da Eski İstasyon Polis Merkezi'ne okul müdürü ile yardımcısı hakkında şikayette bulundu.

ŞİKAYET ETMEDİM AMA DOĞRULARI SÖYLEDİM
Müdür Işılay'ı şikayet etmediğini savunan öğretmen Yıldırım, ?Okul müdürü, hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili şikayeti benden biliyordu. Okula müfettişler gelmişti. Bana sadece Müdür beyin bayrak törenlerine katılıp katılmadığını sordular. Ben de ?Pazartesi günleri katılmaz, cuma günleri ise katıldığı oluyordu' dedim. Bu yüzden kin tutmuş. Olay günü okulun şoförü, müdürün beni çağırdığını söyledi. Odasına gittiğimde müdür yardımcısı Alparslan Ermiş de içerideydi. Bana, ?Niye müfettişe beni şikayet ettin' dedi. Ben de şikayet etmediğimi sadece müfettişin sorularına cevap verdiğimi söyleyince sinirlendi. Dışarı çıkmak isterken Müdür yardımcısı Alparslan, yolumu kesti, müdür bey makamından kalkarak saldırdı'' dedi.

HAKARETLER CEP TELEFONUNDA KAYITLI
Okul müdürü odasına çağırdığında bir problem olacağını sezdiği için, ses kayıt yapabilen cep telefonunun kayıt bölümünü açarak içeri girdiğini belirten Yıldırım, ?Bana yaptığı hakaretler ve tehditlerin hepsini kayıt ettim. Hepsini milli eğitim müfettişine teslim edeceğim. O zaman haklı olduğum ve okul müdürünün ne kadar kolay öğretmen harcadığı ortaya çıkacak'' diye konuştu. Cep telefonundaki ses kaydında ise, Yıldırım'ın Müdür Işılay'a ait olduğunu ileri sürdüğü ?Benim kaybedecek bir şeyim yok. O.......luğu yapma. Niye beni müfettişe şikayet ettin....'' sözleri yer aldı.

MUAVİNLİKTEN ALDIM DÜŞMAN OLDU
Cep telefonuna kaydedilen ses kaydı hakkında yorum yapmayan Müdür İhsan Işılay ise, 30 yıllık eğitimci olduğunu, meslek hayatında hiç yanlışı olmadığını ileri sürdü. Kendisini Hamza Yıldırım'ın şikayet ettiğini, müdür muavinliğinden alındığı için kendisine düşman olduğunu öne süren Işılay daha sonra şöyle dedi:
?Kendisi bir süre muavinlik yaptıktan sonra, kadrosu olmadığı için bu görevden alındı. Sonrasında bana karşı tavırlı davranmaya başladı. Hamza Yıldırım'ın, ?Davranış bozukluğu' raporu var. Yaptıklarına hiç şaşırmadım. Ama 30 yıllık eğitimciliğim üzerine yemin ederim. Kimseye elimi kaldırmadım. Yumruk yumruğa kavga etsek elimde izler olurdu. Üzerime atılanların hepsi iftiradır. Konu, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi, idari soruşturma sürüyor. Gerçek ortaya çıkacaktır.''

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber