İktisat müfettişi zabıta olamayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2006 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 10. İdare Mahkemesi, Çankaya Belediyesi'nde iktisat müfettişi olarak görev yapan, eski Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Işık'ın, Zabıta Müdürlüğü emrinde görevlendirilmesinin yürütmesini durdurdu.

Işık'ın avukatı Sevim Şahin, ''Çankaya Belediye Başkanlığı İktisat Teftiş Kurulu Müdürlüğü'nde İktisat Müfettişi olarak görev yapan Işık'ın, asli kadrosu uhdesinde kalmak kaydıyla Zabıta Müdürlüğü emrinde denetim birimlerinde çalışmak üzere geçici görevlendirilmesine ilişkin işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması'' istemiyle, Ankara 10. İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Mahkeme kararında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda aynı kurum içinde geçici görevlendirme konusunun düzenlenmediği anımsatılarak, ''geçici görevlendirme işlemlerinde, kamu hizmetlerinin yürütülmesi amaç edinilmeli, cezalandırmak gibi hizmet gereklerine ters düşen sonuç amaçlanmamalıdır'' denildi.

Kararda, Işık'ın, ''geçici olarak görevlendirilmesine ilişkin işlemin belirli bir süreyle belirli bir hizmetin geçici olarak yürütülmesi amacına yönelik olmadığı, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 45. maddesi hükmünün ihlal edildiğinin anlaşıldığı'' ifade edilerek, dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber