Aile hekimleri Ankara'ya gidiyor...

Ankara'da dört bin kişiyle bir araya gelerek durumu protesto edeceklerini ifade etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile hekimleri Ankara'ya gidiyor...

Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan çalışma şartlarının gittikçe zorlaştırıldığını ve maaşlarından haksız yere kesintilerin olduğunu belirterek, Ankara'da dört bin kişiyle bir araya gelerek durumu protesto edeceklerini ifade etti.

Tabip Odası Antalya Şubesi'nde açıklama yapan Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan aile hekimlerinin gün geçtikçe daha zor şartlarda çalıştırılmaya zorlandığını söyledi. Zor şartlarda çalışan hekimlerin performansının da düştüğünü ifade eden Karan, "Aile hekimlerinin gün geçtikçe zorlaşan çalışma koşulları halkımıza verilen hizmeti olumsuz yönde etkilemektedir. Hizmetin kalitesi iş gücü yoğunluğu nedeniyle gittikçe düşüyor" dedi.

ANGARYA İŞ YAPIYORUZ

Her sözleşme döneminde yeni zorunluluklarla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Karan, 'angarya iş' yapmaktan asıl görevlerini yapamaz hale geldiklerini söyledi. Maaşlarından sürekli kesintilerin olduğunu da belirten Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan, "Her sözleşme döneminde maaşlarımızdan bir kulp bulunarak kesintiler yapılıyor. İş yükümüz de iyice ağırlaştırılıyor. Aile hekimlerine uygulanan ceza puanlarına, tutturulmaya çalışılan acil nöbetlerine karşıyız. Aile hekimliği görevimizin dışında angarya işlerle uğraşmak istemiyoruz. Görevimizi yapamaz hale getirenlere hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

ANKARA'YA GİDECEKLER

Tüm aile hekimi çalışanlarının mevcut durumdan olumsuz etkilendiğini, bu gidişatın halkı da olumsuz etkilediğini söyleyen Karan, çareyi Ankara'ya gitmekte bulacaklarını söyledi. Karan, "23 Kasım Cumartesi günü Ankara da Sıhhiye Meydanı'nda sorunumuza dikkat çekmek için bir araya geleceğiz. Dört bin kişilik bir katılım bekliyoruz. Bu kötü gidişe dur diyeceğiz" dedi.

Tabip Odası Antalya Şube Başkanı Can Er Türk ise ambulans araçlarında bile hekimlerin olmadığını, hekim açığının ciddi boyutlara geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber