Sınırda yoğun askeri hareketlilik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2006 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi üzerinden İran ve Irak sınırına çok sayıda askeri birlik sevk edilmeye başladı.

Sevkiyatın, terör örgütü PKK'nın eylemlerini arttırdığı bir dönemde yapılması dikkat çekti. Sınıra bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan getirilerek yerleştirilen askeri birliklerinden sonra, dün de çok sayıda zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. Yüksekova çarşı merkezinden geçen çok sayıda tank, top ve zırhlı araç, Şemdinli İlçesi istikametine konvoy halinde götürüldü.

Konvoyun Kuzey Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi bölgesine gideceği iddia edildi. Yetkililer, kış şartları nedeniyle sınır bölgesinden çekilen askeri kuvvetlerin, eğitim şartlarının düzelmesiyle yeniden bölgeye kaydırıldığını belirtti.

Ancak yerel kaynaklar, gerek yurt içindeki kırsal bölgeler gerekse büyük kentlerdeki terörist faliyetlerine hız veren PKK'ya yönelik kapsamlı bir operasyonun yakında başlayabileceğini dile getirdi. Aynı kaynaklar, özellikle İran'da PKK unsurlarına yönelik operasyonlar neticesinde yasadışı örgüt üyelerinin gruplar halinde İran sınırından Türkiye'ye geçiş yapmasını önlemek amacıyla İran ve Irak sınırına kuvvet kaydırıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber