MEB bürokratlarının istifa ettirildiği iddiası TBMM gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, "Göreve getirdiğiniz bürokratları, boş kağıda imza attırarak görevden aldığınız yönündeki haberler doğru mudur?" diye sordu.

Şimşek, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Çelik'in, göreve getirdiği bürokratlar hakkında soruşturma açtırıp açtırmadığını, açtırmışsa bunun nedenini öğrenmek istedi.

Berhan Şimşek, önergesinde şu soruları yöneltti:

"Göreve getirdiğiniz bürokratları, göreve getirmeden önce boş kağıda imza attırarak görevden aldığınız yönünde basında çıkan haberler doğru mudur? Bu yöntemi kullanmanızın gerekçesi nedir?

Başarılı çalışmalar yürüttüğünü iddia eden ve öğrencilerimize ücretsiz dağıtılan kitaplarda kendi resmini kullanan bir bakan olarak, kendi getirdiğiniz bürokratları baskı altında tutmak amacıyla bu yöntemi kullanmanıza ihtiyacınız var mıdır?

Bu şekilde istifa ettirilen, istifa etmiş gibi gösterilen bürokratlar kimlerdir?"

DENETLENEN BELEDİYELER

Şimşek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle sunduğu önergede ise mahalli idareler kontrolörlerinin, 28 Mart 2004'ten bugüne kadar hangi belediyeleri denetlediğini sordu.

Denetlenen belediyelerin hangi partilere mensup olduğunu da soran Şimşek, "Hangi belediyelerde teftiş yapılması için bizzat siz talimat verdiniz? Teftiş sonucunda ceza alan varsa, bu belediye başkanı veya personel hangi partidendir?" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber