Öğretmen'de şiddeten mağdur

Haber Giriş : 07 Nisan 2006 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen'in okuldaki şiddete dair öğretmenler üzerinde yaptığı anketten ilginç sonuçlar çıktı. Ankete göre, öğretmenlerin yüzde 8'lik kısmı da meslek yaşantısı süresince şiddete maruz kaldığını belirtti

Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim-Bir-Sen) İstanbul'daki 2 bin 554 öğretmen üzerinde gerçekleştirdiği "Eğitim ve Şiddet" araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı. Öğrencilerin manevi eksiklikten dolayı şiddete yöneldiğini belirten ankete katılan öğretmenlerin de şiddete maruz kaldığı sonuçlar arasında.

MEDYA, KIZ, EKONOMİ

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Ahmet Yurtman, Bahçelievler'deki Abidin Pak Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında hazırladıkları anketin sonuçlarını açıkladı. Öğretmenlerin yüzde 50'sinin gelişmelerden endişe duyduğunu belirten Pak, "Yüzde 15'lik kısımsa şiddetin yansıtılandan fazla olduğunu söylüyor. Şiddetin temel nedeni de yüzde 37 oranında öğrencilerdeki maneviyat eksikliği olarak görülüyor. Aile bağlarının zayıflaması ikinci, okullarda disiplin eksikliği ise üçüncü sırada. Öğretmenlerin bir kısmı okullara gizli kamera yerleştirilmesi durumunda şiddetin azalacağını düşünürken, önemli bir bölümü ise gizli kameralar konulmasını yanlış buluyor" dedi. Öğretmenlerin yüzde 49'u şiddet üzerinde medyanın etkisinin büyük olduğunu söylerken, yüzde 23'ü ise kız erkek ilişkilerini gösteriyor. Ekonomik sebepler ise yüzde 21'lik bir bölümü kapsıyor. Öğretmenlerin üçte ikisi, cezai ehliyet sınırının 18 yaş olmasının da şiddeti arttırdığını düşünüyor.

ÖĞRETMENLER DE MAĞDUR

Ankete katılan öğretmenlerden yüzde 8'i de şiddet mağduru. Meslek hayatında şiddete maruz kaldığını ifade eden öğretmenlerden yüzde 33.77'si öğrencisi, yüzde 32.75'i yöneticileri, yüzde 22.61'i meslektaşı ve yüzde 10.87'si eşi tarafından şiddete maruz kaldığını belirtiyor. Anketten çıkan bir diğer önemli sonuçsa, eğitimcilerin yüzde 67.33'ünün öğrencisine karşı şiddet uyguladığı.

Okullarda güvenlik arttırılsın

Polis Teşkilatı'nın 161. kuruluş yıldönümü nedeniyle Topkapı Mehmet Bey İlköğretim Okulu'ndan 9 öğrenci İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret etti. Cerrah'ın makamını bir süre devralan 6.sınıf öğrencisi Hande Ulaş, "Okul önlerinde şiddet yüzünden birçok arkadaşımız hayatını kaybetti. İlk istediğim şey okul önlerindeki şiddeti önlemek olurdu" dedi.

YENİ ŞAFAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber