Aksu:Polis teşkilatımız herkese örnek olmaktadır.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2006 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Polis teşkilatımız, özellikle geçirmekte olduğumuz çok hassas dönemlerde provokatif eylemlere karşı gösterdiği sağduyulu yaklaşım ve soğukkanlı tavrıyla herkese örnek olmaktadır" dedi.

İçişleri Bakanı Aksu, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 161. yılı dolayısıyla 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne bir mesaj yayınladı.
Mesajında, kurulduğu günden beri ülkede dirlik ve düzeni korumak için çaba gösteren Polis Teşkilatı'nın, toplumsal huzurun sağlanmasının önemli güvencelerinden biri olduğunu vurgulayan Aksu, cesaretini ve kabiliyetini, bilimsel bilgi ve teknoloji ile birleştiren Emniyet Teşkilatı'nın, dünyanın sayılı güvenlik kuruluşları arasında yer aldığını ifade etti.

Aksu, şunları kaydetti: "Esas gayesi, ülkemizin huzur ve güvenini sağlamak olan Emniyet Teşkilatı, kesintisiz 24 saat hizmet veren birkaç kamu kurumundan birisidir. Polis teşkilatımız, özellikle geçirmekte olduğumuz çok hassas dönemlerde provokatif eylemlere karşı gösterdiği sağduyulu yaklaşım ve soğukkanlı tavrıyla herkese örnek olmakta ve ülke genelinde din, dil ırk ayrımı gözetmeksizin vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde bir arada yaşamasını sağlama ve sağlanan bu ortamı kararlı bir şekilde devam ettirme görevini başarıyla yerine getirmektedir."

İçişleri Bakanı Aksu, Polis Teşkilatı'nın hedefinin, "hizmetinde olduğu vatandaşına şefkatle yaklaşan, milli birlik ve bütünlüğü korumada, huzur ve güven ortamını sağlamada, demokrasiye inanan ona sahip çıkan, hukukun üstünlüğüne saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik Cumhuriyet'in teminatı, herkese karşı eşit, tarafsız, tüm değerlerin korunmasında kararlı bir Polis Teşkilatı anlayışı" olması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber