Hastaneler almadı ambulansta öldü

Haber Giriş : 10 Nisan 2006 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da zehirlenip Ankara'ya sevk edilen kardeşlerden Alihan ambulansta hayatını kaybetti. Aile yeşil kartlı oldukları için hiçbir hastaneye kabul edilmediklerini öne sürüyor.

Samsun'da geçtiğimiz cuma günü evde çıkan yangında zehirlenip hastaneye kaldırılan iki kardeş, durumları ağır olduğu için Ankara'ya yoğun bakım ünitesi bulunan bir hastaneye sevk edildi. Hiçbir hastanenin kabul etmediği kardeşlerden 6 yaşındaki Alihan K. GATA'nın kapısında ambulansın içinde öldü, 5 yaşındaki B. ise bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veriyor. Samsun Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından 19 mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan çocuklar, Basınçlı Su Altı Tedavi Ünitesi'ne personel atanmadığı gerekçesiyle Ankara'ya sevk edilmişti. Aile, 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi doktorlarının ricasına rağmen Ankara'daki hastanelerin "yeşil kartlı" oldukları için çocukları kabuletmediğini iddia etti. Baba Ali K. şöyle konuştu: "Hiçbir hastane bizi yeşil kartlı olduğumuz için istemedi. Özel bir tıp merkezi çocuklarımın tedavisini üstlendi, ama orada da tam donanımlı yoğun bakım odası yoktu. Özel tıp merkezinin sekreteri, ağlayarak doktorlardan merhamet dilendi. Ankara'ya sevk konusunda da 112 Acil Servis, sevk edileceği hastaneden doktor ismi istedi, 'Hastane hastane gezdiremeyiz' dedi. Özel tıp merkezindeki doktor işini bırakıp bizi ambulansla Ankara'ya götürdü. Hastane hastane dolaştık.

'DOKTORLAR YALVARDI'
Doktorun yalvarışıyla GATA'da yer olduğu söylendi, ama kapıda 45 dakika bekledikten sonra buradada yer olmadığını öğrendik. Oğlum Alihan burada donanımsız ambulansta öldü. Diğer oğlum B. ise, araya giren doktorların yalvarmalarıyla Hacettepe Tıp Fakültesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'ne kabul edildi. Bu hastane de Samsun'dan aradığımızda kabul etmek istememişti. İkinci oğlum da şimdi bitkisel hayatta yaşam mücadelesi veriyor." Güneydoğu'da görev yaparken 5 kurşunla yaralanan ve dalağını, böbreğini ve ciğerinin bir kısmını kaybeden çocukların dayısı gazi Ahmet Ö. ise "Yeğenimin cesedini verdiler bize. Çocuğumuzu kurtarsınlar diye yalvardık, ama hiçbir hastane kabul etmedi" diye gözyaşı döktü.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber