'Kayıtlı memurun üçte biri çalışmadan maaş alıyor' diyen Coşkun'a tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un "Kayıtlı memurun üçte biri çalışmadan maaş alıyor" şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, bu sözlerin hükümetin memurlara bakış açısını yansıttığını öne sürdü.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un Polatlı Ticaret Borsası'nı ziyaretindeki "Memur sayısı çok fazla değil ama kayıtlı memurun üçte biri çalışmadan maaş alıyor" şeklindeki sözlerini eleştirdi.

"Hükümet hıncını memurlardan çıkartıyor" diyen Avcı, hükümetin memurları küstürerek başarılı olmasının mümkün olmadığını belirterek, "İşi düzgün gitmediğinde türban veya imam hatipler konusunda ucuz kahramanlıklar yapan ya da 'vur abalıya' misali tüm hıncını memurlardan çıkaran hükümetin, icraatlarını halka yansıtan memurları küstürerek ve kırarak başarılı olması mümkün değildir. Oysa memurların, dövüle dövüle yırtılmadık ne abası ne de yakası kalmıştır" dedi.

Avcı, hükümet üyelerinin ve milletvekillerinin memurlarla ilgili yaptıkları açıklamaları anımsatarak, "Başbakan Erdoğan'ın, memur sayısının fazla olduğunu, memurların kamu kurumlarında yan gelip yattığını söylemesi, Maliye Bakanı Unakıtan'ın ülkemizin ekonomik dar boğazdan çıkması için memurların fedakarlık yapmasının gerekli olduğuna işaret etmesi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun'un kamuda '800 bin asalak memurun' istihdam edildiğini sıkılmadan ifade edebilmesi, AK Parti Milletvekili Saffet Benli'nin de memurların kamu kuruluşlarında 5 gün yerine 6 gün çalışmasını öngören bir kanun teklifi hazırlaması gibi gelişmelere bakıldığında, hükümetin memurlarla ilgili pek de iyi niyetli olmadığı açıkça görülmektedir" ifadelerinde bulundu.

Avcı, hükümetin, yaptığı açıklamaların ardından memurlardan oy istememesi gerektiğini ileri sürerek şunları kaydetti:

"Enflasyonun düştüğü, rekor büyümenin gerçekleştiği, ihracatın patladığı, yabancı sermayenin oluk oluk aktığı, ekonomide bahar hatta yaz mevsiminin yaşandığı bir ortamda memurunu horlayan, azarlayan, hırpalayan, örseleyen hükümet talihsiz beyanlarıyla memurların moralini bozmaktadır. Yatağında uyurken para kazananlara göz yuman, bankalarının içini boşaltanların yakasına yapışmayan, memuruna üvey evlat muamelesi yapan hükümet memurlardan boşuna oy beklemesin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber