"137 bin şehide 137 bin fidan"

- Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, 'Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz' kampanyası kapsamında, Dumlupınar Üniversitesi'nin kampüs alanını ağaçlandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Orman Genel Müdürlüğü ve YÖK ile yürüttüğü 'Üniversitelerimizi Ağaçlandırıyoruz' projesiyle Türkiye genelindeki tüm üniversitelere öğrenci sayısı kadar fidan dikilmesi hedefleniyor.

Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencileri için başlatılan bu anlamlı fidan dikim kampanyasında Kütahya'da yerini aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Gazi Üniversitesinden eş zamanlı olarak start verdiği "5 milyon üniversite öğrencisi için 5 milyon fidan" projesi kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde de fidan dikimi yapıldı.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü; proje ile Dumlupınar Üniversite kampüsünde Dumlupınar Başkomutan Meydan Muharebesinde ve cephe gerisinde şehit olan 137.000 Mehmetçik adına; orman oluşturulması için 820 dekar alana 137 bin adet fidan dikerek, bir ilki gerçekleştirdi.

Fidan dikim törenine; Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kaan Erarslan, Ağaçlandırma Şube Müdürü Gökhan Soyak, İşletme Müdürü Savaş Ünle ve öğrenciler katıldı.

Eryiğit, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmasında, 'Şehit' kavramının, 'hayatını imanına şahit kılan insan anlamına' geldiğini söyleyerek, şehit ve gazileri, vatan için yaptıkları fedakarlıklardan dolayı şükran ve minnetle andıklarını belirtti.

Eryiğit, "Onurlu bir millet olmak için en kutsal değer olan vatan uğruna Dumlupınar'da şehitlik mertebesine ulaşan 137 bin Mehmetçiğimiz için 137 bin fidan diktik. Onlar bu fidanlarla yüreklerimizde her daim yaşayacaktır" dedi.

Eryiğit, şehit ve gaziler için ne yapsak azdır' diyerek; dikilen fidanların büyüyerek bir orman oluşturması ve asırlara şahitlik etmesini hedeflediklerini söyledi.

45 bin öğrenci kapasitesiyle Türkiye'nin en çok öğrenciye sahip ilk 6 üniversitesinden biri olan Dumlupınar Üniversitesi, 8 fakülte, 3'er yüksekokul ile enstitü ve 10 meslek yüksekokuluyla eğitim-öğretim veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber