Bilgin: Kredi riskinin çok iyi takip edilmesi gerekiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, kredilerin arttığı bir ortamda, kredi riskinin çok iyi takip edilmesi, analizin çok iyi yapılması gerektiğini bildirdi.

Bilgin, yemin töreninin ardından açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bilgin, amaçlarının, ülkenin bankacılık sisteminin daha iyi konuma gelmesi olduğu kadar, Türk halkının bankalarla ilgili sorunlarını dikkate alarak iki uçtaki kesimi, yani bankacılığı ve halkı bir arada daha iyi günlere götürmek olduğunu belirtti.

Önümüzdeki dönemin, bankacılık sisteminin ilerleyişinde çok büyük gelişmelere gebe olduğunu kaydeden Bilgin, sistemdeki yabancı ilgisinin artarak devam etmesinin de diğer bir husus olduğunu söyledi. BDDK Başkanı Bilgin, şöyle devam etti:

''Bankalarımızın ve bankacılarımızın kredi disiplininin, uyum seviyesinin, iyi analiz edilmesi gerekiyor. Şunu kastediyorum; kredilerin arttığı bir ortamda kredi riskinin çok iyi takip edilmesi, analizin çok iyi yapılması gerekiyor. KOBİ bankacılığı, bundan sonra bankacılığımızın önündeki enstrüman... KOBİ ve mortgage, yani konut finansmanı çok iyi izlenmesi ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken konular. Hepsinden önemlisi, bankaların ve bankacılarımızın bu ülkede faaliyet gösterdiklerini bilerek hizmet etmeleri ve faaliyetlerinde bu ülke insanları için çalışmalarıdır. Bizim de görevimiz bunun gözetlenmesi ve denetlenmesidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber