İlköğretim öğrencisini boğarak öldüren kişiye 30 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2006 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, ilköğretim okulu öğrencisini, babasının kapıcılık yaptığı apartmanın çatı katında boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık Emir Yiğit ile öldürülen ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Mehmet Kasım Yıldırım'ın babası Selçuk Yıldırım hazır bulundu.

Sanık Emir Yiğit, karar duruşmasında, bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı Mehmet Kasım Yıldırım ile olay günü buluşup yemeğe gittiklerini söyledi.

Yemekten sonra arkadaşları Doğan'ı aradıklarını ve telefonu açmayınca da evine gitmeye karar verdiklerini belirten Emir Yiğit, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşımızı, evlerinin balkonunda görebiliriz umuduyla babamın kapıcılık yaptığı apartmanın çatısına çıktık. Apartmandan inerken Mehmet'in bana (sapık mısın?) demesi üzerine o anda şuurumu yitirdim.

Nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Çatı katından indikten sonra yine yukarıya çıkarak kontrol ettim. Boynunda dolanmış ip vardı. Onu çıkardım ve yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim. Pişmanım." Duruşmanın sonunda, mahkeme heyeti sanık Emir Yiğit'in 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Müşteki Selçuk Yıldırım mahkeme çıkışı, "Türk adaletine güvenmiştik" dedi.

Emir Yiğit, yaklaşık 14 ay önce Mehmet Kasım Yıldırım'ı, merkez Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi'ndeki apartmanın çatı katında boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber