Şiddet konferansında Hoca: 'Özenmeyin!', Öğrenciler: 'En büyük Polat' dedi

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da, Merkez Yakutiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nde görevli Kişisel Gelişim Uzmanı Kadir Demirbüken, lise öğrencilerine verdiği, okullardaki şiddet olaylarına yönelik konferansta, "Ne Polat Alemdar'a ne de bir başka kabadayıya sakın özenmeyin" uyarısında bulundu. Salonu dolduran öğrenciler ise "En büyük Polat" diye bağırdı

Erzurum Lisesi konferans salonunda düzenlenen "Şiddete Hayır" konulu konferansa, Okul Müdürü Osman Akın, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Yaklaşık 300 lise öğrencisinin izlediği konferansta konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Kadir Demirbüken, eğitimde şiddetten söz edilmemesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerin, özellikle "Kurtlar Vadisi" dizisi ve filminden etkilenip, şiddete yöneldiklerine işaret eden Demirbüken, ülke genelinde bu tür olayların yayılmasının endişe verdiğini anlattı. Demirbüken, Öğrencilerin büyük bir bölümünün akşam televizyonda gördüğünü, ertesi gün okulda uygulamak istediğini belirterek, "Akşamları evde ders çalışmak yerine "Kurtlar vadisi'ni izlemekten bir türlü kurtulamıyorsunuz. Sadece gençler arasında şiddet yok, sizlerin yetişmesinde büyük pay sahibi olan öğretmenlere karşı da sert tutumlar sergilenmesi üzüntü verici. Öğretmenlerinizi kazanacağınız sınavlarla mutlu edin ama kesinlikle o güzel insanları üzmeyin" diye konuştu.

Daha sonra, öğrencilerden Serkan Akı ile birlikte, "Lan çekilin Polat geliyor' diye bağırarak örnekleme yapan Demirbüken'i öğrenciler ıslıkla destekledi.

Bu arada, Demirbüken, "Ne Polat Alemdar'a ne de bir başka kabadayıya sakın özenmeyin" diye uyarıda bulunurken, salonu dolduran öğrencilerin çoğu "En büyük Polat" diye bağırdı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber