Polisin 'duyarsızlık testi' etkili oldu, ihbar yağdı

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in halkın tepkisizliğini ortaya koymak için 2 ay önce soyguncu rolünü verdiği polislere yaptırdığı ?hırsızlık', kent halkını harekete geçirdi. Bu olaydan sonra yapılan ihbarlar sonucu 50'ye yakın hırsız yakalandı.

Halkın çeşitli olaylara duyarsız kalmasına bir anlam veremeyen Erzurum Emniyet Müdürlüğü, bunu belgelemek için hırsız rolüyle bir apartman dairesinden gündüz saatlerinde hırsızlık yaparken parkta da bir otomobili çaldı. Çevrede bulunanlar hırsızlık olaylarına kayıtsız kalırken polisi de aramadı. Erzurumlular'ın adli olaylara bakış açışısını yansıtan bu görüntüler televizyon ve gazetelerde haber olarak yer aldı.

Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Erzurumlular'ın bu haberlerden son derece etkilendiklerini, ?Duyarsızlık testi' ardından ?155 Polis imdat' veya internet sitelerine ihbarların gelmeye başladığını söyledi. Demir, ?Son 2 ay içinde çeteler bile çökertildi. Çeşitli suçlardan yakalanan, aranan 50'ye yakın kişi vatandaşın duyarlılığı sayesinde cezaevine girdi. Günde 3- 4 dükkan ve işyeri soyan azılı hırsızlar kıskıvrak yakalandı. Halkımızın yardımı ile asayişimiz bu günlerde berkemal? dedi.

Hırsızlık, bıçaklama, kavga, soygun gibi adli olaylarla mücadelede halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Emniyet Müdürü Tahsin Demir, şöyle devam etti:

?Erzurum'da gündüz saatlerinde bile çok rahatlıkla hırsızlık yapılabiliyordu. Çünkü halkımız olaylara karşı duyarsız yaklaşıyor, ?Görmedim', ?Duymadim', ya da ?Bilmiyorum' diyordu. Böyle olunca da özellikle hırsızlık olaylarının önüne geçmek ve suçluları ele geçirmek imkansız oluyordu. Halkımızdan, olayları aydınlatmak, adeletin tecelli etmesini sağlamak için yardım istiyoruz. Kişilerin kimlikleri kesinlikle saklı tutuluyor. Üstelik ihbarda bulunanın adını veya adresini bile almıyoruz. Bilsek bile bunu sır gibi saklıyoruz. Halkımız bize yardımcı olursa, güvenlik açısından hiçbir sorun kalmaz.?

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber