Okullarda zorla bağışa internet engeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim kayıtları, velilerden zorla bağış alınmasının engellenmesi amacıyla internet üzerinden yapılacak

İlköğretim okullarında 1 Haziran 2006'da başlayacak olan kayıtlar, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve Adana'da internetten alınacak. Projeyle, kayıt yaptıracak çocukların isimleri, ikametlerinin okula yakınlığına göre belirlenerek internetten ilan edilecek. Böylece, kayıtlarda velilerden zorla bağış alınmasının önüne geçilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, mevcut sistemde ikamet adresine en yakın okula kayıt yaptırmanın zorunlu olduğunu ancak buna uyulmadığını söyledi. İnternetten yapılacak kayıtlarda, "ikamete en yakın okul" durumunun göz önünde bulundurulacağını kaydeden Aktürk, projede Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kayıtlarını esas alacaklarını ifade etti.

'Kaydını almıyorum' yok

Kayıt yaptıracak çocukların listesinin internetten ilan edileceğini anlatan Aktürk, "Velinin, çocuğunun ismini internette gördükten sonra yapacağı tek şey, o okula gidip ön kayıt yaptırmak. Müdür, yöneticiler hiçbir şekilde 'kaydını almıyorum' diyemeyecek. Kayıt için para istenen dönem bitecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber