'Makbuzlu rüşvet'e inceleme

Haber Giriş : 13 Nisan 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Yeni Şafak'ın gündeme getirdiği ''makbuzlu rüşvet''e el koydu. Şahin, askeri dernek ve vakıfların da aralarında bulunduğu bazı derneklerin kanunlara aykırı olarak devletin imkanlarını kullanması ve bağış toplanması hakkında inceleme yapılması talimatı verdi.

Şahin, İçişleri Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, hükümetin, dernek ve vakıfların devlet imkanlarını kullanmasına son veren kanunu iki yıl önce çıkarmasına rağmen, bazı askeri ve sivil dernek ve vakıfların halen devlet imkanlarını kullanmaya devam ettiğini anlatan haberin incelenerek, gerekli denetimlerin yapılmasını istedi. Şahin yazısında, "Yeni Şafak gazetesinin 12.04.2006 günlü neşrinde 'Dernek saltanatına yasaya rağmen devam' başlıklı yazısı ekte gönderilmiştir. Yazıda yeralan iddialar ihbar kabul edilmiş olup, konunun titizlikle incelenmesini rica ederim" dedi.

DEV FONLARA SAHİPLER

Kanuna rağmen bazı askeri ve sivil derneklerin kanun dışı topladıkları bağışlarla hiç bir denetime sahip olmayan trilyonca liralık fonlara sahip oldukları belirtilmişti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber