Türk doktorlar dünyanın yarasını sarıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müslüman doktorların İngiltere'de kurdukları ?Yeryüzü Doktorları' Örgütü'nün üst yöneticisi ve kadrosunun yüzde 20'sini Türkler oluşturuyor.

Gönüllülük esasına dayanarak çalışan örgütün Türk doktorları dünyanın yarasını sarıyor. Afganistan'dan Sudan'a, Sri Lanka'dan Kosova'ya dünya genelinde yardıma koşan örgüt, son olarak Kongo'da bir hastane açmak için çalışma yapıyor. Türkiye Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. M. İhsan Karaman, ?Türk'ün şefkatini, din, dil, milliyet, politik ayrım yapmadan tüm dünyaya göstermenin onurunu yaşıyoruz.? diyor.

İngiltere'de yaşayan Türk doktor Kani Torun önderliğinde faaliyet gösteren Yeryüzü Doktorları Örgütü, kurulduğu 2000 yılından beri çok sayıda başarılı çalışmaya imza atmış: Afganistan'da ABD müdahalesinin hemen ardından Zabul eyaletinde bir hastaneyi yenileyip yaklaşık bir buçuk yıl işleten örgütün, şimdi Kandahar Tıp Fakültesi ile anlaşma yaptığını ve tıp eğitimi vermek üzere buraya doktor göndereceğini anlatan İhsan Karaman, şöyle konuşuyor: ?Hindistan'da deprem sonrası çalıştık, halen fakir çocukları sünnet ettiriyoruz. Filistin'de psikolojik travma eğitimi veriyoruz. İnguşetya'da yardım kliniği işlettik ve psikolojik travma kursu düzenledik. Kosova'da bir yardım kuruluşunun işlettiği kliniğe gönüllü doktor gönderiyoruz.?

Yeryüzü Doktorları, Guatemala'da bir yardım kliniğini desteklemiş ve gönüllü doktorlar göndermiş. Afrika'da Sierra Leone'de iç savaşta talan edilen bir hastaneye tıbbî ekipman yardımında bulunan örgüt ayrıca, Türk doktorlardan oluşan sağlık ekibiyle Sudan Darfur'a da hizmet vermiş. Nijerya'da ise doğumevi ve sağlık merkezi kurma çalışmalarına başlamış. Örgütün yardımları bununla sınırlı değil. Tsunami bölgesi Sri Lanka'ya, deprem mağduru Keşmir ve Muzafferabad bölgesine sağlık ekibi gönderilmiş. Depremde felç olan yüzlerce kişiye yardım amacıyla bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurma çalışmaları da devam ediyor. Yeryüzü Doktorları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz ?www.yeryuzudoktorlari.org? sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber