Topbaş: İSMEK dünya markası haline geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Eğitimin beşikten mezara olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. İSMEK, artık bir dünya markası haline geldi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Topbaş: İSMEK dünya markası haline geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eğitimin beşikten mezara kadar devam ettiği bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (İSMEK) dünya markası haline geldiğini söyledi.

İSMEK 2013-2014 eğitim dönemi açılış programı, Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıldı.

Programda konuşan Topbaş, kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yeni hobiler, meslekler edindiğini belirtti.

Yoksulluğun tartışıldığı, kadın ayrımcılığının ve işsizliğin arttığı bir dünyada bu kursların yeni bir umut ışığı olarak 1996'da başladığını dile getiren Topbaş, buralarda çok önemli çalışmalar yapıldığını anlattı.

Topbaş, globalleşen dünyada ülkelerin gücünün, nufüs sayısıyla değil, eğitim düzeyiyle ölçüldüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz, eğitimin beşikten mezara olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. İSMEK artık bir dünya markası haline geldi. Gittiğimiz her yerde İSMEK'e çok ilgi duyuluyor ve bir model olarak anılıyor. Bu kurslarda, geleneksel değerlerimiz güncelleştirilerek günümüze taşınıyor. Ev ekonomisine katkı sunması, atıl iş gücünün istihdama dünüştürülmesi açısından çok önemsediğimiz bir kurum. Burada üretilen ürünler, başlangıçta bir hobi olabilir ama sonrasında bir insanın mesleği haline gelebilir. Ayrıca bu ürünler başkalarına örnek olabilir."

Türkiye'nin dünyaya model olması yönünde önemli adımlara atıldığına işaret eden Topbaş, "Biz, sizlerle İstanbul'u dünya platformuna çıkardık. Bizden sonraki nesiller, gurur duyacakları bir İstanbul ve Türkiye'de yaşayacaklar. Beraber yeni bir Türkiye inşa ediyoruz, geleceğe taşıyoruz" diye konuştu.

- "İş yapan bir belediyecilik anlayışına sahibiz"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da İSMEK'in bugüne kadar 1 milyon 600 bin kişiyi mezun ettiğini söyledi.

İSMEK'te bu dönem 230 bin kursiyerin hedeflendiğini aktaran Babuşcu, şunları kaydetti:

"Biz iş yapan bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Laf değil, iş üretiriz. İnsanlar yaptıklarımızla bizi tanıyor. Önümüzdeki süreçte de yine böyle olacak. Çok büyük işler yapıyoruz ancak bunları tanıtma alanında eksiğimiz var. Biz birilerinin yaptığı gibi boş laflarla, iftiralarla siyaset yapmayız. İnsanları yanıltan bir anlayış, bizim tarzımız olamaz. Bunda en önemli teminatımız yaptıklarımız."

Babuşcu, İstanbul'da önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, özellikle çevre düzenlemeleri, metro ve su havzaları konusunda devam eden önemli projeler olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman ise İSMEK'in her geçen yıl artan bir ilgiyle karşılandığını dile getirerek, 28 ana alan, 250 farklı branş ve 235 kurs merkezinde ücretsiz eğitim verildiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesaj gönderdiği programda, mehter gösterisinin ardından Anadolu Ateşi Dans Topluluğu sahne aldı.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yayınlayan: Nurhan Çorlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber