Kars'ta 1 hafta içinde 5'i üniversite, 4'ü lise öğrecisi kayboldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Kafkas Üniversitesi'nde okuyan 5 öğrencinin ardından, bu defa da Selim Lisesi'nde okuyan 4 öğrenci kayıplara karıştı. Polise başvuran öğrenci velileri, çocuklarının hayatından endişe duyduklarını belirtirken, öğrencilerin terör örgütüne katılmış olabilecekleri üzerinde duruluyor.

Edinilen bilgilere göre, Selim İlçesi Lisesi'nde okuyan 4 öğrenci velisi, polise başvuruda bulunarak, çocuklarının 2 gündür kayıp olduğunu bildirdi. Polis, konuyla ilgili araştırma yaparken, bir öğrenci kayıp olan öğrencilerden birisinin kendisini aradığını ve Hatay'da olduğunu söylediğini kaydetti. Polis, Selim Lisesi'ndeki kayıp öğrencilerin, Kars Kafkas Üniversitesi'nde kayıp olan 4 öğrenci gibi terör örgütüne katılma ihtimali üzerinde duruyor.

Kars Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

"07.04.2006 günleri muayyen saatlerde müracaatta bulunan şahıslar Y.A. kızı S.A.'nın, T.Y. kızı Y.Y.'nin, M.Y. kızları B.Y. ve G.Y'nin ve 10.04.2006 günü müracaat eden F.A. oğlu O.A.'dan üç gündür haber alamadıklarını ve çevrede yapmış oldukları araştırmada, Van ilinden terör örgütüne katılmak için ilimizden ayrıldıklarını öğrendiklerini beyan etmişlerdir.

Şahısların yakalanması için ilgili Emniyet Müdürlüğü'ne gerekli yazışmalar yapılmıştır. Ayrıca, 10.04.2006 günü muayyen saatlerde müracaatta bulunan S.K. oğlu Y.K.'nın, K.K. oğlu Y.K'nın, İ.A. oğlu M.A.'nın ve İ.K. oğlu R.K.'nın kayıp olduklarını beyanla, çocuklarının bulunması için müracaatta bulunmuşlardır. Selim Lisesi'nde öğrenci olan şahısların arama çalışmaları devam etmekte olup konuyla ilgili olarak ifadesine başvurulan Y.K.'nın arkadaşı M.K, Arkadaşının 09.04.2006 günü saat 14.00 sıralarında telefonla arayarak Hatay ilinde olduğunu söyleyip telefonu kapattığını beyan etmiştir. Olayla ilgili tahkikata başlanılmış olup, şahısların yakalanma çalışmaları devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber