Dilovası belediyesi 12 kilometre korkuluk yaptı

Eğimli ve engebeli coğrafi yapısından dolayı 4,5 yıldır büyük uğraş ve çalışmalarla Dilovası’nda adeta mekik dokuyarak arazi yapısına uygun yollar açıp, bu yolları 75 bin metreküp istinat duvarları ile koruma altına alan Dilovası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri şimdi de yapılan istinad duvarların üzerine korkuluk yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 21:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dilovası belediyesi 12 kilometre korkuluk yaptı

Çalışmalar ile ilgili olarak açıklama yapan, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, "Her şehrin kendisine has bir coğrafi yapısı var. İlçemiz de tıpkı İstanbul gibi tepelerden oluşmaktadır ve bu tepelerde göreve geldiğimiz günden beri yeni yollar ve alternatif güzergahlar oluşturmaya çalışıyoruz. Eğimli yapılardan dolayı bu yolları istinad duvarları yaparak açmak zorunda kaldık. Yaklaşık 75 bin metreküp istinad duvarından sonra şimdi de çocuklarımız ve halkımız bu duvarların kenarlarından rahatça ulaşımı sağlayabilsinler diye korkuluklar ve evlere ulaşımı sağlayacak 60 adet merdiven yaparak yollarımızdaki konforu ve güvenliği arttırıyoruz" dedi.

Dilovası Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü 4,5 yılda tüm mahallelerindeki muhtelif cadde ve sokaklara 172 ton korkuluk yaparak adeta tüm şehirde korkulan kazaların önüne geçip güvenilir ve konforlu bir kent oluşturdular. Böylece Dilovası'nda 4,5 yılda yaklaşık 12 kilometre civarında korkuluk yapılmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber