CHP'liler yine genel kurul salonunu terk etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2006 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda, Tarım Kanunu Tasarısı'nın, temel kanun olarak görüşülmesine başlandı.

Tasarının tümü üzerinde CHP grubu olarak söz alan Muğla Milletvekili Gürol Ergin, düzenlemenin temel kanun olarak getirilmesini eleştirerek, ''Hangi hak ve gerekçeyle temel kanun olarak geliyor. Burası, iktidar partisinin Meclis'i değil, TBMM'' dedi.

Daha önceki iktidarın, ''15 günde 15 yasa'' yapmakla suçlandığını anımsatan Ergin, AK Parti'nin de 1 günde 5 yasa çıkarma iddiasıyla işbaşına geldiğini iddia ederek, ''Sizden öncekilerden zerre kadar farkınız yok. IMF, Dünya Bankası, AB yönergesinden çıktığınızı, çıkma arzusunda olduğunuzu söyleme şansımız yok'' diye konuştu.

Ergin'in, ''Sizleri kaderlerinizle ve idrakinizle baş başa bırakıyoruz'' diyerek sözlerini tamamlamasının ardından, CHP milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nu terk etti.

Anavatan Partisi grubu adına görüşlerini dile getiren Mardin Milletvekili Muharrem Doğan da ülke tarımının, neredeyse dış güçlerin eline geçtiğini savundu.

Doğan, tasarının, nitelendirildiği gibi ''reform'' olmadığını iddia ederek, tarım sektörünün iyileştirilmesi için bu düzenlemenin yeterli olmadığını söyledi.

Muharrem Doğan, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin ulaştığı noktada, tarımın, bir an önce rekabet gücüne kavuşturulmasını istedi.

AK Parti Grubu adına söz alan Edirne Milletvekili Necdet Budak, tarımın, politikaya alet edilmemesini isteyerek, geçmiş dönemlerde çiftçilerin devamlı aldatıldığını söyledi. Budak, günübirlik politikalar uygulamak yerine, tarıma yön vermek gerektiğini kaydetti.

Tasarının birinci bölümü üzerinde konuşan Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, düzenlemenin temel yasa olarak görüşülmesini eleştirdi. Özdoğan, ''Hızlı yasa çıkaran iktidarların gidişi hızlı olmuştur. Sizin gidişinizde hızlı olacaktır'' dedi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 2005 yılı Doğrudan Gelir Desteği'ne ilişkin çalışmaların son noktaya geldiğini, bunun yakında açıklanacağını söyledi. Doğrudan Gelir Desteği'nde değişiklik olacağını ifade eden Eker, değişikliğin, Doğrudan Gelir Desteği'nin toplam tarım destekleri içindeki payının azaltılmasını öngördüğünü belirtti.

Birinci bölüm üzerindeki görüşmeler tamamlanınca, çalışma süresi uzatıldı. Bunun üzerine Anavatan Partisi milletvekilleri bu yönde Danışma Kurulu önerisi olmadığını ifade ederek, Genel Kurul'u terk etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber