Zabıtadan dilencilere ve seyyar ekmek satıcılarına denetim

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Zabıta ekipleri, cami önlerinde seyyar ekmek satan, dilencilik yapan kişilere yönelik denetimlerini sürdürüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıtadan dilencilere ve seyyar ekmek satıcılarına denetim

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Zabıta ekipleri, cami önlerinde seyyar ekmek satan, dilencilik yapan kişilere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Tepebaşı Belediyesi'nin kanuni yetki alanında yapılan denetimlerde, özellikle cami yakınları olmak üzere birçok noktada, 169 adet seyyar satılan ekmeğe el koyulurken, çok sayıda da dilenci hakkında yasal işlem uygulandı.

Yetkililer, dilencilerin yarım günde 50 ila 75 lira para kazandıklarını tespit ettiler. Bu rakam aylık olarak değerlendirildiğinde pek çok çalışanın maaşından yüksek olduğunu kaydeden yetkililer, denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirerek, bu kişilere karşı halkı duyarlı olmaları konusunda uyardılar.

Yapılan denetimlerde, halk sağlığını tehlikeye atan, 169 seyyar ekmeğe de el konuldu. Zabıta Müdürlüğü, seyyar satılan gıdaların başta ekmek olmak üzere büyük sağlık sorunlarına yol açabileceğini, Tepebaşı'nda halkın güvenle gıda tüketimin sağlamak için denetimlerine devam edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber