Halkbank Genel Müdürü: Bankamız gerçek misyonuna geri döndü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2006 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kamuoyunun Banka'yı izlemeye devam etmesini isterken, ''son 6 aylık banka performansı, sektör ortalamasının üstünde. Banka, gerçek misyonuna geri döndü'' dedi.

Soruları yanıtlayan Aydın, bankanın kredi süreçlerini çok kısalttığını, müşterilerle birebir ilişkiye girdiğini, doğrudan pazarlama yapabildiklerini, müşterilere farklı ürünleri anlatmaya başladıklarını, bankanın 70'e yakın ürünü bulunduğunu kaydetti.

ÖZELLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI

Aydın, ekonomideki son göstergelere bakıldığında, özelleştirme için uygun ortamın oluştuğunun görüldüğünü belirterek, ''mali sektöre piyasalarda çok ciddi bir talep var, bu talebin yoğun biçimde bizim için de olacağını söylüyoruz, ciddi taleplerimiz olacak'' dedi. Aydın, şöyle devam etti:

''Özelleştirme süreci başladı. Üç sac ayağı var bunun, başta Özelleştirme İdaresi, Hazine ve Banka.. Danışman firma belirlendi, bunlar kısa süre içinde bankamızda çalışmaya başlayacak ve stratejiyi belirleyecekler. Stratejinin gereği de neyse biz yapacağız.

Makro ekonomik göstergelerin de böyle devam edeceğine inanıyoruz, özelleştirme süreci son derece başarılı geçecektir, bunu ümit ediyoruz. Bankanın durumu da son derece iyi, rakamlar önceki yıllarla mukayese edilemeyecek kadar iyi noktalara geldi. Bunlar yatırımcı için cazip noktalar olacaktır.''

''ASLINDA BİZ ZATEN İSTANBUL'DAYIZ''

Mali sektör için İstanbul'un ideal bir yer, Ankara'da kalan banka sayısının da oldukça az olruğuna dikkat çeken Aydın, ''Dolayısı ile İstanbula'a gitmek lazım buna inanıyoruz ve arzu ediyoruz'' dedi.

Aydın, İstanbul'daki fiziksel sorunları çözdüklerini, buna ilişkin ciddi gelişmeler olduğunu belirterek, bir ana binada faaliyet gösterecek bazda çalışmaları bulunduğunu ve bunlar sonuçlandığında da gitmeyi düşündüklerini söyledi. Aydın, şunları kaydetti:

''Ama bu özelleştirme öncesinde gittik, gidiyoruz gibi bir şey söz konusu değil ama gideceğiz. Aslında biz zaten İstanbul'dayız. Bizim dış ilişkiler bölümlerimiz, hazine bölümlerimiz, teknoloji bölümlerimiz İstanbul'da zaten. Farklı birimler burada. İstanbul'da farklı yerlerde genel müdürlük binaları olduğu zaman, hem zaman hem operasyonel güzergah açısından ciddi masraflar oluşuyor..

Biz kamuoyundan daha çok arzu ediyoruz tek bir yerde hizmet vermeyi ama bu süreç meselesi. O süreci en iyi şekilde yürüteceğimizi ümit ediyoruz. İstanbul'a inşallah gideriz ama bu yarın gideceğiz anlamına gelmiyor. Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nü İstanbul'a taşımayı arzu ediyoruz ve imkanlar elverdiğinde de bunu yapacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber